Bizar og farlig frugt-sabotage breder sig: Myndigheder advarer

En bizar og farlig form for sabotage af den australske jordbærproduktion vækker frygt og mystik.

Udgivet Opdateret

I sidste uge blev en australsk mand bragt på hospitalet til behandling for en bizar skade. Han havde spist jordbær, hvor der viste sig at være en synål inden i, som havde givet ham skader.

Den bizarre sag skulle vise sig at være blot én af mange flere. Der er nemlig blevet fundet nåle i jordbær over det meste af Australien i løbet af sidste uge. Det skriver blandt andre BBC.

Ingen ved endnu, hvorfor jordbærrene er blevet saboteret.

Den australske sundhedsminister Greg Hunt har iværksat en større undersøgelse af den mystiske og skræmmende sag.

– Det her er en ondsindet forbrydelse, og det er et generelt angreb på offentligheden, siger Greg Hunt.

De australske myndigheder råder ind til videre forbrugere til at skære alle jordbær ud, inden man spiser dem. Samtidig har New Zealand stoppet al import af australske jordbær.

Alt imens forsøger de australske jordbæravlere at sikre sig mod sabotagen ved hjælp af blandt andet metaldetektorer og nye indpakninger.

Myndighederne mener, at der er tale om copycat-effekt, hvor personer lader sig inspirere til at putte nåle i jordbær. Ifølge The Guardian er en 62-årig kvinde blevet anholdt, efter hun blev opdaget i færd med at putte en nål i en banan. Politiet mener, at hun er en såkaldt copycat.

Politiet i Quensland, hvor man først oplevede den bizarre “trend”, har udlovet en dusør på omkring 450.000 danske kroner for oplysninger, der kan føre til gerningsmanden eller -mændene.

Powered by Labrador CMS