Bøden kan lige nå frem til jul: Fra i dag skal du passe godt på

Politiet går mandag på jagt efter en gruppe trafikanter - og bøden skal nok nå frem inden jul.

Udgivet Opdateret

Fra mandag sætter Rigspolitiet i en landsdækkende kampagne en lang gruppe danske trafikanter under lup. I et forsøg på at dæmme op for fartsynderne, vil politiet således atter forsøge sig med bøderegn.

Sydøstjyllands Politi lover desuden, at bøden liiiige kan nå frem inden jul for at gøre det ekstra træls, hvis du ikke helt har styr på hastighedsgrænserne, hvor du kører.

Kontrollen, der som nævnt er landsdækkende med deltagelse fra alle politikredse, varer til og med søndag. Det hele er koordineret med Sikker Trafiks kampagne Sænk farten – en lille smule betyder en hel del.

I galleriet over artiklen kan du læse mere om, hvorfor det lige er fart, der er fokus på.

For mange dør

Årsagen til, at det netop er fart, der igen fokuseres på, skal findes i, at politiet mener, der er en klar sammenhæng mellem farten på vejene og antallet af dræbte og tilskadekomne.

“Formålet med politiets kontrol er at nedbringe antallet af dræbte og tilskadekomne i trafikken. Kontrollen foregår primært på uhelds- og hastighedsbelastede vejstrækninger”, skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

Derudover opretholder politiet præventivt kontrol på andre vejstrækninger.

Høj hastighed kan både være, når man kører hurtigere, end fartgrænsen tillader, eller fordi man kører for hurtigt i forhold til vejforholdene. Eksempelvis sker de fleste motorvejsulykker, hvor hastighed er af medvirkende årsag, på grund af forhold som eksempelvis tåge og regn med mere, fastslår politiet.

Powered by Labrador CMS