Brandfolk i fuld aktion i lufthavn

Foto: René Lind Gammelmark
Udgivet Opdateret

Billund Lufthavns brandvæsen testede nyt skum.

I Billund Airport gør man meget både for sikkerheden.

Torsdag den 28. maj 2015 var et hold nye brandmænd fra Lufthavnen en tur på Flyvestation Karup, hvor man har et stort brandøvelsesområde. Der er opbygget noget, som ligner et flyskrog med blandt andet motorer. Her skulle de nye brandmænd gennemgå en øvelse for at de i praksis kunne se, hvordan de skulle slukke forskellige typer af brande.  Samtidig kunne man afprøve noget nyt skum.

Der er omkring 50 brandmænd i Billund Airport, og de skal alle deltage i 12 obligatoriske brandøvelser om året.

På disse øvelser gennemgår man de ting som man kan komme ud for som brandmand, det kan f.eks. være røgdykning, redning, førstehjælp og lignende.

De nye brandmænd er på et seksdages kursus, der holdes internt, og her lærer brandmændene, der alle i forvejen har en funktionsuddannelse som brandmand, noget om håndtering af handicappede på fly, samt en hel del om de specielle ting i forbindelse med brandslukning og redning fra fly.

Ud af de 50 brandmænd er der fem på vagt af gangen sammen med en indsatsleder. De fem brandmænd har forskellige opgaver, mens de er på vagt. Den ene skal være på brandstationen under hele vagten,  så han hurtigt, og indenfor tre minutter kan køre fra stationen med en Crashtender (brandbil). En skal være så tæt på at han kan sidde klar i Crashtenderen når de sidste 3 brandmænd ankommer, så de er klar til indsats indenfor 4 minutter.

Billund Lufthavn har fået et par nye brandkøretøjer, der har Euro5 motorer, der forurener væsentligt mindre end de gamle motorer.  Ud over dette har lufthavnen også indført brug af nyt skum, der skåner miljøet.

Freelance-fotograf René Lind Gammelmark var med brandmænd fra Billund Airport på Flyvestation Karup, og du kan se billeder fra øvelsen i toppen af artiklen.

 

Powered by Labrador CMS