Brandmænd alvorligt syge: Terrorangreb er skyldneren

Ifølge forskning er mindst 74 brandmænd, der alle har arbejdet ved World Trade Center under terrorangrebet i 2001.

Udgivet Opdateret

Mindst 74 brandmænd ved Fire Department New York er, efter arbejdet på World Trade Center under terrorangrebet i 2001, blevet ramt af en alvorlig sygdom. Det viser forskning fra 2017.

Sygdommen Sarcoidose var det, der ramte brandmændene. En slags betændelsesreaktion med runde ansamlinger af forskellige betændelsesceller i lymfekirtler, lunger, hud og led.

Det er efterfølgende blevet klarlagt, at skylden for, at brandmændene er blevet syge, skulle findes på ulykkesstedet. Det skriver People.

Brandmænd syge

Da de to tårne på World Trade Center faldt sammen efter de var blevet ramt af fly, begyndte arbejdet for de mange brandmænd i og omkring New York City.

I de første dage efter terrorangrebet arbejdede mange af brandmændene uden åndedrætsværn. Det har siden vist sig at have været en farlig beslutning.

Forskning fra 2017 viser, at mindst 74 brandmænd er levet ramt af sygdommen Sarcoidose.

Betændt sygdom

Sarcoidose er en sygdom, hvor kroppen befinder sig i en betændelsesreaktion. I mikroskopisk størrelse ligner det runde ansamlinger af betændelsesceller. Det kaldes for granulomer.

Sygdommen rammer oftest lymfekirtler, lunger, hud og led, mens der kan være symptomer fra næsten alle organer.

Symptomerne viser sig på mange forskellige måder alt efter, hvor i kroppen symptomerne stammer fra. Hvis det er lymfekirtlerne eksempelvis, så kan armhulerne hæve og føles ømme.

Luftbåren sygdom

Årsagen til de 74 brandmænds sygdom er netop, at de ikke bar åndedrætsværn, da de udførte arbejdet. Det er nemlig bevist, at Sarcoidose er en luftbåren sygdom.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Det er formentlig efter, at de mange brandmænd arbejdede i støvet og dampene efter terroeangrebet, at de er blevet ramt af sygdommen. Den kan både optages gennem luftvejene, men også gennem hudens porrer.

Mange syge

Generelt har knap 40.000 mennesker  haft problemer med helbredet efter terrorangrebet den 11. september.

Omkring 10.000 personer, der var til stede under redningsarbejdet, har udviklet forskellige former for kræft, fordi de har været udsat for gifte fra vragrester.

Det anslås, at der er omkring 2100 personer, der er døde af sygdomme, som de har fået efter redningsarbejdet ved World Trade Center.

Powered by Labrador CMS