Brøndby svarer AGF igen

Vejle gav modstanderne en hånd med et selvmål efter 48 minutters spil

Superligakamp på Brøndby Stadion mellem Brøndby IF og Vejle Boldklub, søndag den 21. februar 2021. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Udgivet Opdateret

Brøndby er ubesejret i seks superligakampe i træk, efter at Vejle søndag blev besejret med 2-1 på hjemmebane.

Begge hold forsøgte at stresse hinanden med et højt pres, hvilket til tider gav en rodet kamp med flere boldtab. Det udnyttede Brøndby bedst, da holdet bragte sig foran med 2-0.

Efterfølgende åbnede kampen sig med flere omstillinger, og Vejle fik blod på tanden med en reducering, men hjemmeholdet holdt stand og vandt.

Derfor ligger Brøndby nummer ét med 37 point, mens Vejle er på niendepladsen med 20 point.

Tæt på succes

To gange i løbet af de første 25 minutter afsluttede Brøndby-angriberen Jesper Lindstrøm fra kanten af feltet, men uden succes.

Lindstrøm stod til gengæld for oplægget, da angrebskollegaen Mikael Uhre sparkede Brøndby foran efter 15 minutters spil med en knaldhård afslutning i det korte hjørne fra højre side af feltet.

I det sidste kvarter af første halvleg fik Vejle-angriberen German Onugkha to gode muligheder, men han afsluttede henholdsvis over mål og lige på Brøndby-keeperen Marvin Schwäbe.

Anden halvleg var blot to minutter gammel, da et hårdt pres af Mikael Uhre fik Vejle-backen Pierre Bengtsson til at sende et fladt indlæg i eget mål.

Brøndby IF

Brøndby IF blev stiftet i 1964 ved en sammenlægning af Brøndbyøster Idrætsforening og Brøndbyvester Idrætsforening.

Klubben fristede i flere år en tilværelse i de lavere rækker, men med formand Per Bjerregaard ved roret indledte Brøndby i 70’erne en march mod toppen af dansk fodbold.

Toppen nåede man endeligt i 1985, hvor klubben vandt sit første ud af hidtil ti mesterskaber. Senere fulgte store europæiske succeser, og i 1991 var man minutter fra at blive det første danske hold i en europæisk klubfinale.

I de senere år har Brøndby haft sværere ved at generobre magten i dansk fodbold, og klubben vandt sit seneste mesterskab i 2005.

Klubben spiller sine hjemmekampe på Brøndby Stadion, der har plads til 28.000 tilskuere.

Danmarksmesterskabet

Guld (10) : 1985, 1987, 1988, 1990, 1991, 1996, 1997, 1998, 2002 og 2005.

Sølv (8) : 1995, 1999, 2000, 2001, 2003, 2004, 2006, 2017.

Bronze (6) : 1993, 1994, 2009, 2010, 2011, 2015.

Pokalturneringen

Guld (7) : 1989, 1994, 1998, 2003, 2005, 2008, 2018

Sølv (4) : 1988, 1996, 2017, 2019

Kilde: brondby.com/Wikipedia

I det 55. minut svarede Vejle igen, da en tværpasning fandt angriberen Wahid Faghir, som via en afretning reducerede til 1-2.

Efterfølgende havde Vejle flere gode afslutninger. Midterforsvareren Denis Kolinger kom tættest på, da han headede på overliggeren, men der faldt ikke flere scoringer i opgøret.