Skip to main content

Brystkræft hos mænd er ikke for sjov: Hold godt øje med dette symptom

Mænd kan også dø af brystkræft, og det er derfor vigtigt at kunne genkende de kendte symptomer på brystkræft hos mænd, der findes. Du kan læse mere om dem i denne artikel.

Det nok vigtigste af de kendte symptomer på brystkræft hos mænd, du skal kende, er en knude. Foto: Scanpix.

Det nok vigtigste af de kendte symptomer på brystkræft hos mænd, du skal kende, er en knude. Foto: Scanpix.

Når snakken falder på brystkræft, kommer de fleste nok til at tænke på brystkræft hos kvinder. Men mænd kan også blive ramt af sygdommen, og det er vigtigt at kunne genkende de få symptomer på brystkræft hos mænd, der findes, da der netop er tale om relativt få symptomer.

Det vigtigste af de kendte symptomer på brystkræft hos mænd er en knude eller noget andet fremmedartet, der føles mærkeligt, i brystet. Det skriver Kræftens Bekæmpelse.

Ifølge Sundhed.dk er det først og fremmest kvinder, der bliver ramt af brystkræft. 4000 kvinder får årligt diagnosen, ifølge Sundhed.dk mens 25 mænd hvert år bliver ramt af brystkræft, mens tallet ifølge Kræftens Bekæmpelse ligger på mellem 15 og 35 mænd.

Andre symptomer på brystkræft hos mænd

Der findes også andre symptomer på brystkræft hos mænd, herunder sår på brystet, der opstår, uden at du kan forklare det, hævede lymfekirtler i armhulen og væske fra brystvorten, ifølge Cancer.dk.

Man ved ikke præcist, hvorfor mænd får brystkræft, men ifølge Kræftens Bekæmpelse kan svær overvægt, stort alkoholforbrug, indtag af kvindelige kønshormoner og nedsat testikel- eller leverfunktion øge risikoen for brystkræft hos mænd.

Du kan med andre ord selv være med til at forebygge en eventuel kræftsygdom ved at holde din vægt nede, drikke fornuftigt og generelt leve et sundt liv.

Operation og livet herefter

Hvis du som mand får konstateret brystkræft, bliver du med stor sandsynlighed tilbudt en operation, hvor kræftknuden eller hele brystet fjernes. Efterfølgende kan du blive tilbudt forskellige former for efterbehandling, der skal mindske risikoen for, at kræften vender tilbage, skriver Kræftens Bekæmpelse.

Sandsynligheden for at overleve brystkræft for en mand afhænger af, hvornår sygdommen bliver opdaget. Jo tidligere, sygdommen bliver opdaget, jo større chance har man for at overleve. Ifølge Kræftens Bekæmpelse dør syv mænd hvert år af brystkræft.

Del din kommentar