Skip to main content

Butikstyv afsløret med 82 falske 200 euro-sedler

En russisk mand havde en del mere på samvittigheden, da han blev spottet som butikstyv. Han var blandt andet i besiddelse af 82 falske 200 euro-sedler.

En russisk mand blev i Føtex fundet i besiddelse af 82 falske 200 euro-sedler. Foto: Scanpix (Arkivfoto)

En russisk mand blev i Føtex fundet i besiddelse af 82 falske 200 euro-sedler. Foto: Scanpix (Arkivfoto)

En 42-årig mand, der er russisk statsborger, blev mandag kort før middag afsløret som butikstyv i Føtex i Helligkorsgade i Kolding. Det skulle vise sig, at han havde mere alvorlige ting på samvittigheden:

– Han havde stjålet kosmetik for 239 kroner. Butiksdetektiven opdagede, at han var i besiddelse af falske pengesedler, fortæller Carsten Andersen fra lokalpolitiet i Kolding til newsbreak.dk.

Havde 82 falske pengesedler

Politiet blev tilkaldt og russeren blev kropsvisiteret:

– Vi fandt ikke mindre end 82 falske 200 euro-sedler på ham. Desuden fandt vi tre Samsung tablets, to Ipods og en ulovlig kniv med en bladlængde på over syv centimeter, forklarer Carsten Andersen.

De tre tablets samt to Ipods skulle vise sig, at stamme fra et indbrud hos Kristkirken på Haderslevvej i Kolding. Et indbrud, der var sket mellem klokken 10 og 10.30.

Sigtet for fire overtrædelser

Nu står den 42-årige russiske mand til hele fire sigtelser:

– Han er sigtet butikstyveri, tyveri, pengefalskneri og ulovlig våbenbesiddelse, siger Carsten Andersen.

Manden fremstilles klokken 11.30 i grundlovsforhør ved Retten i Kolding med krav om varetægtsfængsling.

Lokalpolitiet i Kolding har endnu ikke modtaget anmeldelser fra butikker, der måske kan have taget imod nogle af de falske 200 euro-sedler. Politiet opfordrer butikker til at være opmærksomme på, at sådanne sedler kan være i omløb. Hvis man kommer i besiddelse af en falsk pengeseddel, skal man straks kontakte politiet.

Del din kommentar