Skip to main content

Claus pludselig centrum for skuespillers drama

Der har i nogle år været stille om Claus Hede Nielsen fra Horsens. Pludselig ringede en journalist fra England.

Claus Hede Nielsen er blevet centrum i en besynderlig historie om at være gift med en kvinde, han ikke har set siden 80’erne. Billedet her er fra 2013, da Hede Nielsen fejrede at være blevet retmæssig tilkendt millioner fra familiefonden. Arkivfoto: Scanpix
Claus Hede Nielsen er blevet centrum i en besynderlig historie om at være gift med en kvinde, han ikke har set siden 80’erne. Billedet her er fra 2013, da Hede Nielsen fejrede at være blevet retmæssig tilkendt millioner fra familiefonden. Arkivfoto: Scanpix
Kvinden, der pludselig sendte en britisk journalist til Horsens for at besøge Claus, står i midten her på dette stillfoto fra filmen The Railway Children. Foto: Scanpix
Kvinden, der pludselig sendte en britisk journalist til Horsens for at besøge Claus, står i midten her på dette stillfoto fra filmen The Railway Children. Foto: Scanpix
Hun er skuespillerinde og hedder Sally Thomsett. Hun er gift med Claus Hede Nielsen – stadig. Foto: Scanpix
Hun er skuespillerinde og hedder Sally Thomsett. Hun er gift med Claus Hede Nielsen – stadig. Foto: Scanpix

Pludselig en dag i april ringede telefonen hjemme hos 67-årige Claus Hede Nielsen i Hansted ved Horsens. Det var en britisk journalist, der ville tale. For den medievante dansker var det ikke usædvanligt, men der har dog i nogle år været stille om millionæren.

– Jeg sagde, at jeg da godt kunne snakke, men det var en stor overraskelse, da de ringede en dag senere og spurgte, om jeg havde tid. De stod nemlig udenfor min hoveddør og var klar til at tale, siger han til Newsbreak.dk.

Den kvindelige journalist havde fundet frem til Hede Nielsen-barnebarnet, der i 60’erne og 70’erne var en del af Englands jetset-liv, fordi hans eks-kone var kommet med nogle bemærkelsesværdige kommentarer i et stort interview i blandt andet Daily Express.

Hvor er han henne?

Sally Thomsett er måske ikke et landskendt skuespiller-navn her hjemme i Danmark, men i slutningen af 1960’erne og ’70’erne var hun spået en ret stor karriere. Ikke mindst på grund af sin rolle i filmen The Railway Children. Her spillede hun som 20-årig en 11-årig pige.

Da Claus Hede Nielsen, bosiddende i London, så hende første gang, blev han som skudt hovedkulds forelsket, og han har ved tidligere lejligheder fortalt, at de to blev gift sølle 10 dage senere.

Men pludselig er netop det giftemål blevet interessant igen. For i føromtalte interview forklarer Sally Thomsett, der har levet med sin nuværende partner, som hun har barn med, i 20 år, at de to ikke kan blive gift.

– Jeg har ikke set Claus siden 1985. Jeg ved ikke, hvor han er, så vi kan blive skilt. Jeg tror, han vendte hjem til Danmark – eller til Los Angeles. Jeg er stadig lovmæssigt hans kone, men jeg aner ikke, hvor han er henne. Og hvad betyder det? Han har aldrig generet mig, lod hun bomben falde.

Meget enkelt

Umiddelbart er det ret let at bestride indsatsen, Thomsett reelt har gjort for at finde sin “mand”, der bor i villa i Hansted ved Horsens med sin “meget gode veninde”, som han fortalte Kurt fra TV Syd i 2013.

Som nævnt indledningsvis lykkedes det jo altså Daily Mail at finde frem til Claus Hede Nielsen, og resultatet kan læses i en stort opslået “vi har fundet ham, Sally”-artikel, der var hjemmesidens tophistorie lørdag morgen.

– Det er jo sådan set meget enkelt at finde mig på google, skulle jeg mene, siger Nielsen til Newsbreak.dk, der kan bekræfte den påstand. “Det gjorde jeg jo også”, svarer jeg Claus Hede Nielsen.

Vi bliver enige om, at hans kones indsats ikke har været til guldmedalje, men som Claus Nielsen siger, så har hun også frasagt sig skilsmisse ved flere lejligheder.

Hvem er det nu lige ..?

Hvis du har en fornemmelse af, at du har hørt navnet Claus Hede Nielsen før, så er det sandsynligvis rigtigt. I 2013 var han i stort set samtlige større danske medier.

På det tidspunkt hjemvendt til Horsens fra Los Angeles, London og resten af verden. På røven og uden en krone. Samtidig følte Claus sig snydt af familien.

Familien er Hede Nielsen-dynastiet, der i Østjylland var en stor magtfaktor i 1900-tallet, og familiens fond har en bugnende pengetank. De penge, mente Claus altså, han skulle have nogle af. Civilstyrelsen var enig.

Som med et trylleslag blev han i 2013 gjort fra kontanthjælpsmodtager til millionær. Som BT skrev i sin reportage dengang: “Et beløb af den størrelse må siges at kunne vende op og ned på Claus’ liv. Han bor i dag i et værelse på 16 kvadratmeter, som han giver 1800 kroner om måneden for.

Skilsmissen?

Nærliggende er det jo at tro, at den gode Sally Thomsetts kommentarer om sin efter sigende forsvundne ægtemand drejer sig om at finde ham og kunne blive skilt.

Eftersom både Newsbreak og Daily Mail har gjort hende den tjeneste at gøre arbejdet, så er vejen jo banet for netop det, og skulle det komme der til, så vil Claus Hede Nielsen altså ikke være til hinder, fortalte han Daily Mail.

– Jeg vil med glæde give hende en skilsmisse. Især nu, hvor hun ved, hvor jeg er henne, forklarer han den britiske journalist.

Lørdag tilføjer han til Newsbreak, at det ikke er noget, der lige frem fylder i hans liv.

– Nu er det jo mere end 30 år siden, og det liv er forbi. Hun har haft mere end 30 år til at blive skilt, siger han.

Del din kommentar