Skip to main content

Corona-dødstal stiger

11 personer har tabt kampen mod corona det seneste døgn. Til gengæld er antallet af indlagte faldet.

En kvinde står klar til at få foretaget en coronatest. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)

En kvinde står klar til at få foretaget en coronatest. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)

Det seneste døgn er 470 blevet testet positive for coronavirus ud af i alt 129.002 prøver. Det viser dagens coronatal fra Statens Serum Institut (SSI).

0,36 procent af prøverne har altså været positive. Og det betyder, at der er sket et lille fald siden tirsdag, hvor positivprocenten var 0,43 procent.

Åse Bengård Andersen, ledende overlæge ved Infektionsmedicinsk Klinik på Rigshospital, udtaler til Ritzau, at det ser positivt ud. Men hun havde håbet, at smittetallene var lavere.

– De går i den rigtige retning. Men det er stadig lidt generende at se den smittespredning, der trods alt stadig foregår. 470 bekræftede tilfælde er stadig for mange, konstaterer Åse Bengård Andersen og fortsætter:

– Heldigvis er der ikke så mange, der bliver indlagt med diagnosen, og det håber vi heller ikke, der kommer. Forudsætningen for, at vi ikke får nogen ind på hospitalerne, er, at der ikke foregår for meget ude i samfundet.

Færre coronaindlagte

Antallet af døde er steget med 11 i løbet af det seneste døgn, viser SSI’s opgørelse. Dermed er i alt 2255 smittede døde siden midten af marts sidste år.

33 er blevet indlagt siden tirsdag. Men samlet set er antal indlæggelser faldet med én person.

I alt ligger 370 personer indlagt på de danske hospitaler, og det er faktisk det laveste antal coronaindlagte siden 11. december sidste år.

74 hospitalssenge er optaget af coronapatienter på landets intensivafdelinger. Og ud af disse patienter får 51 hjælp til at trække vejret af en respirator.

Del din kommentar