Skip to main content

Dansk firma vil erobre verden med gratis trailere

10 år med eksponentiel vækst i Skandinavien får stifter til at drømme stort.

10 år med eksponentiel vækst i Skandinavien får stifter til at drømme stort.

10 år med eksponentiel vækst i Skandinavien får stifter til at drømme stort.

Freetrailer, Danmarks største udlejer af gratis trailere, kan i september fejre 10 års jubilæum. På de 10 år er virksomheden gået fra nul til 1,2 mio. udlejninger og den anderledes forretningsidé er nu på vej over grænsen til Tyskland. Flere virksomheder burde gøre gratis services til en del af forretningen, siger medstifter og direktør Allan Sønderskov Darré.

Siden 2004 har Freetrailer levet godt af gratis udlån af trailere til forbrugere i Skandinavien. Pengene tjenes via samarbejdsaftaler med byggemarkeder og møbelkæder, og de gratis trailere har vist sig at være et stort hit i både Sverige og Danmark. Herhjemme alene har mere end 800.000 forbrugere været ude og køre med en Freetrailer.

Gratis trailere trækker kunder i butikken

10 års jubilæet markerer en milepæl for det danske firma, men falder også sammen med et gennembrud på det tyske marked.

– Efter 10 år har vi manifesteret Freetrailer som et af detailhandlens bedste midler til at trække folk til butikkerne. Vi har en stærk businesscase i Danmark og Sverige, og det vil hjælpe os godt ind på det tyske marked, hvor vi allerede har lavet de første samarbejdsaftaler, siger Allan Sønderskov Darré, CEO i Freetrailer.

Allan Sønderskov Darré er ikke bleg for at tænke visionært, og han kan sagtens se det danske gratiskoncept trille rundt i mange flere lande, ja ultimativt på flere markeder i hele verden.

– I en tid, hvor detailhandlen i hele den vestlige verden taber terræn til online handel, er gratis trailere en effektiv trafikskabende mekanisme for de fysiske butikker. Vores vision er at erobre hele verden med gratis trailere, og når vi har bevist vores værd i Tyskland – og det er vi godt på vej til – vil det bane vejen for Freetrailer på mange andre markeder i Europa, siger Allan Sønderskov Darré.

Gratis tendens er kommet for at blive

Mængden af udlejningstrailere eksploderer i Skandinavien. Samtidig viser tal fra Danmarks Statistik, at antallet af indregistreringer af trailere er faldet ca. 40 pct. De gratis trailere repræsenterer en tendens, som for alvor er ved at vinde indpas på det skandinaviske marked.

Danskerne elsker gratis services, og Allan Sønderskov Darré tror på, at de næste 10 år vil byde på endnu flere ressourcer og services vi kan leje, låne eller dele.

Del din kommentar