Skip to main content

Dansk musiker død efter modbydelig sygdom

Rasmus 'B' Berg er død. Han var i årevis med til at præge de danske hitlister.

Rapperen Rasmus Berg er død. KLIK for mere. Foto: Colourbox.
Rapperen Rasmus Berg er død. KLIK for mere. Foto: Colourbox.
Den Gale Pose. Fra venstre Jesper “Jokeren” Dahl, Rasmus “B” Berg, og Nicholas “Coldhands” Kvaran.  (ARKIV) Foto: Bax Lindhardt/Scanpix
Den Gale Pose. Fra venstre Jesper “Jokeren” Dahl, Rasmus “B” Berg, og Nicholas “Coldhands” Kvaran. (ARKIV) Foto: Bax Lindhardt/Scanpix

Et ikon i dansk musik har forladt os. Det er den kendte rapper og musiker Rasmus Berg, som er død. Han var i årevis blandt de hotteste navne i dansk rap, når han optrådte i gruppen Den Gale Pose sammen med navne som Jesper Dahl, der er kendt som Jokeren, og Blæs Bukki.

Den 45-årige musiker har ved sin død efterladt kone og to små døtre. Til Ekstra Bladet har et nært familiemedlem kommenteret sagen.

– Rasmus sov ind tirsdag morgen omgivet af sin familie. Det kom meget pludseligt og som et stort chok. Hele familien er knust, lød det fra familiemedlemmet, der ønskede at være anonym.

Nicholas Kvaran (Nick Coldhands) fra gruppen Den Gale Pose skriver på sin Facebook-profil, at han ingen ord har efter at rapperen døde efter en hård kamp med en ‘modbydelig sygdom’.

Arbejdede med internationale topnavne

Det er primært for kæmpehits som ‘Spændt op til lir’, at vi kender Rasmus Berg i Danmark. Men i det store udland har han – og resten af Den Gale Pose – produceret for eliten af rapmusik.

I perioden 1992 til 1995 var gruppen nemlig taget til USA i jagten på at udvikle sin musik og få det store gennembrud. Og det var her, at de under navnet Madness 4 Real skabte et navn, der vækker genklang hos kæmpe kunstnere i flæng.

Gruppen arbejdede blandt andet med stjerner som Eazy-E og Ice Cube. I den kreative periode i USA, der lykkedes det gruppen at udgive 33 numre, fire remixes og flere af disse opnåede amerikansk guld, platin og dobbelt platin, skriver Ekstra Bladet.

Del din kommentar