Skip to main content

Dansk musiker sagsøger superstjerne

Den danske rapper Sleiman har trukket en amerikansk superstjerne i retten.

Tekashi 6ix9ine ses her til en koncert. Foto: Wikimedia Commons
Tekashi 6ix9ine ses her til en koncert. Foto: Wikimedia Commons
I årevis var Sleiman en del af bandekrigen i Hundigeområdet mellem Cobras og Bloodz. Nu kæmper han angiveligt med Tekashi 6ix9ine om rettighederne til en sang. Foto: Scanpix
I årevis var Sleiman en del af bandekrigen i Hundigeområdet mellem Cobras og Bloodz. Nu kæmper han angiveligt med Tekashi 6ix9ine om rettighederne til en sang. Foto: Scanpix

Den danske rapper Sleiman ligger angiveligt i åben krig med den amerikanske kæmpestjerne 6ix9ine over et endnu ikke offentliggjort nummer. De to skulle have arbejdet sammen tilbage i 2018, hvor den amerikanske stjerne skulle medvirke på et album kaldet ‘Red Bandnna [sic]/Black Hoodie’, skriver flere amerikanske medier.

Det amerikanske medie TMZ skriver, at den danske musiker skulle have betalt op mod 100.000 dollars for at få 6ix9ine til at medvirke på albummet og få rettighederne til musikken – og nu sagsøger Sleiman altså den amerikanske superstjerne, hvis man skal tro de amerikanske medier.

Der skete nemlig det, at da sangen lå færdig og Sleiman ville udgive den, så blev forsøget med det samme bremset af den amerikanske musikers pladeselskab 10k Projects. Ifølge klageskriftet, så har repræsentanter fra 10k Projects været meget klare i spyttet overfor Sleiman.

– [Vi…] har eksklusive rettigheder til Tekashi, så tracket kan ikke blive frigivet uden vores samtykke, lyder det ifølge Complex.com.

Men sagen stopper ikke her. 10k Projects har angiveligt truet Sleiman med at trække ham i retten, hvis han alligevel valgte at offentliggøre sangen.

Sleiman argumenterer i sagen for, at 10k Projects har forhindret hans muligheder for at få en pladekontrakt. Ikke alene ønsker danskeren, at retten skal erklære ham for ejer af den omstridte sang, men han ønsker også at få de 100.000 dollars tilbage, som han i sin tid betalte for samarbejdet, da det har skabt problemer.

Flere amerikanske medier har forsøgt at få en kommentar fra Tekashi 6ix9ine, men uden held. Ligeledes har Newsbreak.dk forsøgt at få en kommentar fra Sleiman og hans presseselskab uden held.

Medlem af en bande

Rapperen er sammen med sin tidligere manager og tre andre sigtet i sager om våben, stoffer, sammensværgelse og afpresning.

Det sker i forbindelse med banden Nine Trey, som han indrømmer at være en del af.

Ifølge anklagerne har medlemmer af banden skudt og overfaldt rivaliserende bander, mens de har udvidet deres forretning, der går ud på at sælge heroin, fentanyl og MDMA i New York.

Tekashi 6ix9ine har nu indvilliget i at vidne mod banden:

– Jeg undskylder over for retten, over for alle, der er kommet til skade, til min familie, mine venner og mine fans. Jeg er ked, hvad jeg har gjort og mit svigt, siger rapperen i sin tilståelse.

Rapperen forventes dømt i januar 2020.

Hvordan kan unge blive fans af problemfyldte rapstjerner?

Kendte.dk har tidligere talt med hiphop-eksperten Peter Trier Aagaard for at blive klogere på, hvorfor rappere som Tekashi 6ix9ine og Lil Pump er massivt populære blandt helt unge teenagere.

Og da spørgsmålet faldt på, hvorfor de unge, problemfyldte rappere havde så stor appel hos de unge, der var svaret klart.

– Det er vel tiltrækningen af at balancere på kanten. Mange teenagere prøver jo at se, hvordan både superhelten og superskurken udfolder sig. Tidligere kunne de bedst lide 50 cent-typen, der var den hardcore, gigantiske kriminelle. Men en type som Lil Pump har kærlighedsproblemer. Det er ligesom et emne, som alle andre teenagere kan gå at tumle med. Han spejler, hvad drenge og piger drømmer om og samtidig frygter. Han er jo dem selv. Han er ung, men han er bare skruet op til 10 eller 11 i styrke, siger Peter Trier Aagaard, der også er kendt som PTA.

– Det er en generation af rappere, hvor det går galt for mange. Det er en kultur, hvor det er ude på et overdrev, som spejler gangsterrappen i 90’erne. Men nu er det meget mere destruerende og individuel adfærd. Det er farlig adfærd. De gamle rapper solgte narko og skød andre, men de rapper, der er nu, skyder sig selv. Det er en farlig idoldyrkelse, siger Peter Aagaard Trier, mens han spørgende står tilbage.

– Hvem skal være rollemodellen, hvis de er lige så meget ude at tumle som en selv?

Del din kommentar