Danske Bank dømt ude: Disse banker vælger vi

Danskerne flygter fra de store til de små banker. Er du en af dem?

Udgivet Opdateret

Danskerne fravælger i stor stil de ellers traditionelle store banker.

Det lukrerer de små banker på. Har du også valgt en ny – og måske mindre – bank?

I galleriet over artiklen kan du se de meste populære. Vi kan godt afsløre, at én bank har haft en fremgang på over 13.000 kunder.

Det er Finans.dk, der har fået lavet en kundemåling – baseret på 224.000 interviews. Undersøgelsen er foretaget af Voxmeter.

– Der er godt gang i den hos de små banker. De sidder kun på 15 procent af det samlede marked for privatkunder i Danmark, så at vinde 43.000 nye kunder på ét år er en ret markant stigning, siger Christian Stjer, administrerende direktør i konsulenthuset Voxmeter, til Finans.dk.

Fokus på kunderne

Ifølge ham er kunderne vilde med, at en bank skal være lokal – og at bankrådgiverne her fokuserer på netop kunderne og ikke banken.

Hos de lokale banker er man glad for fremgangen. Og er ikke i tvivl om, hvorfor netop de små lokalbanker har fremgang.

– I en gennemdigitaliseret verden er der enkelte gange, hvor kunderne kræver fysiske møder, og det kan vi levere tæt på kundernes egen bopæl. Det handler i bund og grund om tilgængelighed og gerne til en velkendt rådgiver, siger Claus E. Petersen, formand for Lokale Pengeinstitutter, til Finans.dk.

Stor afgang

Om Danske Banks store hvidvaskningsskandale har umiddelbar indflydelse på danskernes valg – og fravalg – af kunderne, er ikke en del af undersøgelsen. Faktum er dog, at netop Danske Bank har måttet sige farvel til cirka 60.000 kunder. Dog med en reel ‘nettoafgang’ på 11.000 kunder.

Thomas Mitchell, der er privatkundechef i Danske Bank kalder da også sagen for ‘meget ærgerlig’.

I galleriet kan du se de banker, der har haft størst fremgang af kunder i 2018. Måske gør det dit bankvalg lettere?

Powered by Labrador CMS