Skip to main content

Dansker får 100.000 dollar for at tabe

Mikael Torpegaard debuterede tirsdag i grand slam-sammenhæng, men tabte i fire sæt til Lloyd Harris

Mikael Torpegaard returnerer et slag fra Lloyd Harris under kampen i første runde af Australian Open, som også blev endestationen for danskeren. Foto: Hamish Blair/Scanpix

Mikael Torpegaard returnerer et slag fra Lloyd Harris under kampen i første runde af Australian Open, som også blev endestationen for danskeren. Foto: Hamish Blair/Scanpix

Den danske tennisspiller og grand slam-debutant Mikael Torpegaard er færdig i Australian Open efter nederlag i første runde til sydafrikaneren Lloyd Harris i fire sæt.

Men Torpegaard, der var kommet ind i turneringen som “lucky loser”, havde ære af kampen, der blev spillet natten til tirsdag dansk tid.

Danskeren gik uimponeret til opgaven mod den højere rangerede Harris og vandt første sæt 6-4. Allerede i modstanderens første serveparti spillede Torpegaard sig frem til en breakbold, men Harris holdt sin serv efter en lang duel, hvor begge spillere holdt sig ved baglinjen.

I tredje parti fik Torpegaard igen mulighed for at bryde. Denne gang lykkedes det, og danskeren var foran 2-1.

I andet sæt havde Harris to breakbolde og kunne komme foran 4-2, men Torpegaard viste ingen tegn på nervøsitet og afværgede dem begge, hvorefter han vandt partiet med et servees.

Men derefter fik Harris overtaget, og sydafrikaneren vandt sættet 6-3 og de to efterfølgende 6-2, 6-2. Som nummer 91 på verdensranglisten levede han dermed op til favoritværdigheden mod Torpegaard, der er nummer 193.

Seks esser

I alt lavede Torpegaard seks serveesser i kampen, der varede to timer og 28 minutter, mens Harris præsterede 21 af slagsen.

I pausen mellem tredje og fjerde sæt måtte Torpegaard bede om en pause. Tilsyneladende på grund af et problem med et knæ, som blev afkølet med en ispose.

Trods nederlaget rejser Torpegaard fra Melbourne med en stor præmiecheck. Alle tabere i første runde af Australian Open er sikret 100.000 australske dollar.

Del din kommentar