Skip to main content

De er rådne: Nu tækker Dansk And alle ænder tilbage

Omstridt andeproducent tilbagekalder endnu flere ænder

Hvis du ikke allerede har spist den, så lad endelig være! Den kan nemlig være rådden. Arkivfoto: Colourbox.

Hvis du ikke allerede har spist den, så lad endelig være! Den kan nemlig være rådden. Arkivfoto: Colourbox.

Dansk And, der julen over måtte tilbagetrække ildelugtende ænder, udvider nu tilbagetrækningen markant.

Dansk And A/S, selskabet bag de meget omtalte ildelugtende juleænder, udvider nu markant antallet af ænder, der bliver trukket tilbage. Det skriver selskabet i en pressemeddelelse søndag.

Selskabet trækker nu alle ænder, der er produceret mellem den 9. december og den 21. december, tilbage. Det sker på grund af “forbrugernes sikkerhed”.

– Vi ønsker fuld klarhed over, hvad der måtte ligge tilbage af ferske varer fra alle produktionsdagene.

– Dansk And ønsker med hjemkaldelsen at være helt sikker på, at der ikke er flere ænder med afvigende lugt hos hverken detailhandel eller hos forbrugere, skriver Dansk And.

Ingen yderligere kommentarer

Direktør og slagteriejer Martin Daasbjerg oplyser kortfattet til Ritzau, at han ikke har nogle yderligere kommentarer til pressemeddelelsen.

Fødevarestyrelsen oplyser søndag, at ændernes lugt skyldes fordærv. Samtidig udvides listen over butikker og selskaber, der har købt ænder fra Dansk And A/S, markant.

Tidligere talte listen Min Købmand, Meny, Spar, Superland og Letkøb. Med udvidelsen af tilbagetrækningen er dusinvis af nye butikker kommet på listen.

Det tæller blandt andre kendte butikker som Dansk Supermarked, Lidl, Coop samt Løgismose og Aarstiderne.

Ildelugtende ænder

Miseren om de ildelugtende ænder startede lillejuleaften, da Fødevarestyrelsen meddelte, at et parti ænder fra det Struer-baserede selskab kunne være ildelugtende. Styrelsen sagde samtidig, at man ikke skulle spise ænderne, hvis de lugtede “afvigende”.

Partiet var på samlet 1100 ænder pakket den 10. december.

Så er der kommet en forklaring fra producenten på hvorfor de mange jule-ænder lugtede. De var simpelthen rådne. Og nu er…

Opslået af Smiley-Rapporten på 27. december 2015

/ritzau/

Del din kommentar