Den amerikansk tv-kok Anthony Bourdain er fundet død

Den amerikanske kok og tv-personlighed Anthony Bourdain er død. Det oplyser tv-stationen CNN.

Udgivet Opdateret

Kok og tv-personlighed Anthony Bourdain er død 61 år. Det oplyser tv-stationen CNN.

Bourdain havde rejseprogrammet “Parts Unknown” på CNN.

Ifølge CNN begik Anthony Bourdain selvmord.

– Det er med særlig stor sorg, at vi kan bekræfte, at vores ven og kollega Anthony Bourdain er død, skriver tv-stationen i en udtalelse. Han kærlighed for store eventyr, nye venner, god mad og drikke og de ekstraordinære historier fra verden gjorde ham til en unik historiefortæller. Hans talent stoppede aldrig med at overraske os, og vi kommer til at savne ham meget. Vores tanker og bønner går til hans datter og familie i denne ufatteligt svære tid, skriver CNN.

Var i Frankrig for at lave TV

Tv-stationen oplyser, at Bourdain var i Frankrig, hvor han filmede en nye episode af tv-serien til CNN. Det var hans tætte ven Eric Ripert, der fandt Anthony Bourdain bevidstløs på hotelværelset fredag morgen.

Anthony Bourdain blev udlært som kok i 1978. Han arbejdede på forskellige restauranter, inden han for alvor blev verdenskendt i 2000, da han udgav bogen “Kitchen Confidential: Adventures in the Culinary Underbelly” (Køkkenhemmeligheder: Eventyr i den kulinariske bug. red).

Siden har han særligt gjort sig bemærket med rejseprogrammer på flere tv-kanaler. Herunder programserien “A Cook’s Tour” på Food Network, “No Reservations” på Travel Channel og siden “Parts Unknown” for CNN.

Bourdain advokerede også for bedre arbejdsforhold for køkkenpersonale og marginaliserede befolkningsgrupper.

Dødsfaldet har rystet Bourdains kollega, Rene Redzepi.

“Endnu et stort tab til selvmord”, skriver den danske kok på Twitter.

Powered by Labrador CMS