Skip to main content

Den store bagedyst flytter til Frankrig

De resterende fem deltagere i Den store bagedyst skal dyste i franske fristelser.

Deltagerne i Den store bagedyst skal kastes ud i franske fristelser. KLIK VIDERE OG SE FLERE BILLEDER. Foto: DR
Deltagerne i Den store bagedyst skal kastes ud i franske fristelser. KLIK VIDERE OG SE FLERE BILLEDER. Foto: DR
De skal blandt andet dyste i butterdej og fyld til vol au vents. Foto: DR
De skal blandt andet dyste i butterdej og fyld til vol au vents. Foto: DR

Denne lørdag er bageteltet på en eller anden måde flyttet over 1200 kilometer mod syd, så det er nået over på den anden side af grænsen til Frankrig.

For de fem resterende amatørbagere skal udfordres i bagværk fra Frankrig.

De skal blandt andet kastes ud i at lave butterdej med det helt rette antal af lag.

Vol au vents

Frankrig er på mange måder i pioner indenfor madlavning. Det gælder også inden for bagværk. Hvem kender ikke til croissant, macarons og madeleinekager?

De fem amatørbagere skal kastes ud i fransk cuisine. Det er både i det salte og det søde køkken, fremgår det af programomtalen.

Der skal lørdag dystes i butterdej med 144 sprøde lag, og så skal de franske vol au vents – en form for tartelet – fyldes af amatørbagernes lækre fyld.

I den hemmelige udfordring får deltagerne deres sag for. Der venter et bjerg af bøvl, når de skal nå i mål med en fransk klassiker.

Den store bagedyst sendes på DR lørdag klokken 20.00.

Finger i minihakker

Der er nu kun fem deltagere tilbage i Den store bagedyst. Senest var det den dygtige Emil Ussing, der måtte forlade konkurrencen til stor overraskelse for mange.

Emil Ussing klarede sig ellers eminent i den første udfordring, nogenlunde i den hemmelige udfordring, men i mesterværket kollapsede kagerne.

– Det var faktisk ret fedt – det er en super underlig reaktion, det ved jeg godt, siger Emil Ussing og uddyber sin tilsyneladende noget aparte reaktion:

– Ulykken var nærmest sket på forhånd. Det var nemlig den eneste bagning, jeg ikke fik øvet helt igennem derhjemme, fordi jeg undervejs fik skåret min finger halvt igennem på en minihakker og måtte på skadestuen, fortæller han.

– Så jeg vidste godt, det var en usikker omgang, jeg gik ind til. Og det gjorde, at jeg bare gik ind med mere åbne arme, end jeg plejede at have.

Del din kommentar