Derfor hader vi vores naboer

En ny undersøgelse viser, at hver fjerde dansker har haft problemer med en nabo.

Udgivet Opdateret

Godt naboskab, er der er udtryk, der hedder. Men sådan er det ikke altid. Og især i sommermånederne er det ikke kun solen, der blusser.

Også antallet af nabostridigheder stiger.

De mest almindelige af dem, kan du se i galleriet over artiklen.

Det er Kantar Gallup, der for Gjensidige Forsikring har lavet undersøgelsen.

I den erkender hver fjerede dansker at have haft konflikt med en nabo.

Artiklen fortsætter under videoen

Konflikter med naboen fører sjældent noget godt med sig, og derfor bør man sørge for at tage eventuelle problemer i opløbet, inden de udvikler sig til deciderede konflikter, lyder det fra Henrik Sagild, der er skadedirektør i Gjensidige Forsikring.

– En god dialog med naboerne kan ofte tage rigtig mange problemer i opløbet. For det kan sagtens være, at en nabo slet ikke er klar over, deres adfærd er generende, og derfor bør man i første omgang sørge for at holde en god tone og gøre opmærksom på ens problemer tidligt, inden det udvikler sig til en decideret konflikt, hvor kommunen eller en konfliktmægler skal ind over, lyder rådet fra Henrik Sagild.

Luk vinduerne

Samtidig opfordrer Henrik Sagild til at følge det gamle råd om at opføre sig overfor andre, som man gerne så, de opførte sig overfor en selv.

– Hvis du eksempelvis skal høre høj musik i sommerperioden, så husk at lukke dine vinduer, og hvis du skal slå græs, så lad være med at gøre det meget tidligt om morgenen eller sent om aftenen, siger han

Set med positive briller er det kun én procent, der siger, deres nabo har ‘glemt’ eller været for lang tid om at aflevere lånt værktøj eller haveredskaber tilbage.

Powered by Labrador CMS