Skip to main content

Derfor skal du ikke drikke denne populære kaffetype: Indeholder livsfarligt stof

Det kræftfremkaldende stof akrylamid opstår, når kaffe ristes. Det giver sig især udslag hos en meget populær kaffetype.

En kop mellemristet kaffe indeholder mest af det skadelige stof akrylamid. Der er dog også stor forskel på, hvor meget koffein der er i forskellige kaffetyper. KLIK VIDERE OG SE, KOFFEIENMÆNGDEN I FORSKELLIGE KAFFETYPER. Arkivfoto.
En kop mellemristet kaffe indeholder mest af det skadelige stof akrylamid. Der er dog også stor forskel på, hvor meget koffein der er i forskellige kaffetyper. KLIK VIDERE OG SE, KOFFEIENMÆNGDEN I FORSKELLIGE KAFFETYPER. Arkivfoto.
Som tommelfingerregel kan man gå ud fra, at en kop pulverkaffe af gennemsnitlig størrelse indeholder cirka 65 milligram koffein.
Som tommelfingerregel kan man gå ud fra, at en kop pulverkaffe af gennemsnitlig størrelse indeholder cirka 65 milligram koffein.
En kop almindelig, ristet og malet kaffe indeholder omkring 85 milligram koffein.
En kop almindelig, ristet og malet kaffe indeholder omkring 85 milligram koffein.
En kop espresso på 30 milliliter indeholder cirka 50-60 milligram koffein.
En kop espresso på 30 milliliter indeholder cirka 50-60 milligram koffein.
Koffeinfri kaffe indeholder som regel under tre milligram koffein.
Koffeinfri kaffe indeholder som regel under tre milligram koffein.
Til sammenligning indeholder en dåse cola eller en kop te cirka 25-45 milligram koffein.
Til sammenligning indeholder en dåse cola eller en kop te cirka 25-45 milligram koffein.

De færreste har formenlig hørt om stoffet akrylamid.

Om ikke andet er det et stof, rigtig mange indtager i større eller mindre grad hver eneste dag.

Stoffet opstår nemlig, når man rister kaffebønner, hvilket sker for stort set alle de kaffetyper, man kan købe.

Det skriver Forbrugerrådet Tænk.

Det er dog især én kaffetype, der indeholder en større mængde akrylamid i forhold til andre.

Det er nemlig mellemristet kaffe.

Selvom man skulle tro, at også mørkristet kaffe ville indeholde meget akrylamid, bliver stoffet dog delvist nedbrudt igen ved den højere temperatur ifølge Tænk.

Derfor er det altså den populære mellemristede kaffe, man skal holde igen med, hvis man bedst muligt vil undgå det kræftfremkaldende stof.

Del din kommentar