Skip to main content

Derfor stopper country-legende

Kris Kristofferson takker af i stilhed

Kris Kristofferson takker af i stilhed. Foto: REUTERS/Dylan Martinez

Kris Kristofferson takker af i stilhed. Foto: REUTERS/Dylan Martinez

Han har været ‘Busted flat in Baton Rouge’, og han følt sig lige så udslidt som sine cowboybukser.

Og nu kan det hele ligesom være nok.

84-årige Kris Kristofferson har besluttet sig for at gå på pension. Faktisk trak han stikket i stilhed for et års tid siden.

Det er dog først nu, hvor countrylegenden har udsendt en pressemeddelelse, at hans pensionstilværelse er blevet officiel.

Råber ikke højt

Kris Kristoffersons manager fortæller, at der ikke er tale om noget højtråbende farvel, som ‘jeg går på pension nu. Jeg gider det ikke mere’.

-Det var en naturlig udvikling, siger manager Tamara Saviano.

Kris Kristofferson spillede – helt uden at vide det – sin sidste koncert i januar 2020 på krydstogt-festivalen Outlaw Country Cruise.  Så kom pandemien, og den populære sanger måtte udskyde sine planlagte koncerter i marts.

Anholdt på Færøerne

Kris Kristofferson regnes som en af de helt store indenfor country-genren, som han med sin dybe stemme har beriget med mange smukke sange og tekster.

Han har vundet fire Grammy Awards. En overgang var Kris Kristofferson sammen med Willie Nelson og Johnny Cash i The Highwaymen. Fra filmens verden blev  Kristofferson mest kendt som Rubber Duck i truckerfilmen Convoy fra 1978.

Kris Kristofferson har gennem sit lange liv haft en til tider omtumlet tilværelse. I 2017 blev han blandt andet anholdt på Færøerne og sigtet for at have smuglet marihuana ind.

Kunstneren var også i en periode kendt og berygtet for et overordentligt stort forbrug af alkohol.

Del din kommentar