Det britiske valg: Et motiv stjæler opmærksomheden

Fotografernes linse har været fokuseret på noget helt bestemt.

Udgivet Opdateret

Det er en af de største dage i nyere tid i Storbritannien. For tredje gang på få år skal briterne igen til stemmeurnen, hvor de skal finde ud af, hvem der skal være landets leder.

Artiklen fortsætter under videoen.

Men ikke nok med det, så har beslutningen også en stor betydning for, hvordan briternes såkaldte ‘Brexit’ ender. Det kan nemlig være svært at finde ud af, hvad der egentlig er på spil, hvis man ikke uge efter uge følger den intense valgkamp og de mange debatter, som hver uge rykker momentum.

Torsdag aften lukker valgstederne, men i løbet af dagen har britiske medier og fotografer fået en ny darlig midt i et trist regnvejr.

Ganske symptomatisk for det engelske valg, så må man formodes, at mange efterhånden er mættet med politik og blot ønsker at tænke på noget andet. Det lader i hvert fald til, at det er tilfældet for de mange fotografer, der er sendt ud til valgsteder landet over.

For i stedet for at tage stakkevis af billeder af mennesker, der har sat kryds, så er der istedet billeder af de lange køer til valgsteder, men måske endnu mere overraskende – hunde.

Hunde har jo umiddelbart ikke noget at gøre med valget, men for fotografterne har de firbenede venner altså været i linsernes fokus torsdag.

I galleriet øverst kan du se nogle af de mange hunde, der trofast venter, mens ejeren sætter et kryds.

Powered by Labrador CMS