Det koster p-bøden på ferien

En p-bøde er træls at komme hjem fra ferien. Foto: Iris/Scanpix
Udgivet Opdateret

Mange danskere kører afsted på sommerferie. Det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse, hvis man ikke er opmærksom på de lokale parkerings-regler

Hvert år pakker tusindvis af danskere bilen og kører mod sydlige himmelstrøg. Men det kan blive en dyr fornøjelse, hvis man ikke har styr på feriedestinationens p-regler. Regler om parkering varierer nemlig fra by til by og land til land, og ikke mindst p-automaten kan være et mysterium at aflæse.

I Spanien skal man på ensrettede veje parkere i den side af vejen, hvor husene har ulige numre – på dage med ulige dato. Til gengæld skal man parkere på den side af vejen, hvor husene har lige numre på dage med lige dato. I Madrid findes der zoner, hvor man maksimalt må parkere to timer. I Tyskland er den danske p-skive ikke gældende, og du skal i stedet udstyre bilen med en tysk p-skive. Og så er vi slet ikke nået til de italienske parkeringsskilte, der kan være svære at afkode for selv den mest velbevandrede turist.

Man kan med for eksempel EasyParks app slippe både for p-bøder og turen til p-automaterne. Med appen fungerer din mobil som billetautomat; datasystemet bag appen finder automatisk frem til, hvor du er, og sammen med telefonens placering fra GPS’en fastsættes din tarif. Når du har parkeret, kan du stoppe, starte og forlænge din parkering – uanset hvor du opholder dig. Du slipper for at famle med mønter, sprogbarrierer og p-bøder.

Det koster parkeringsbøden:

Italien: Fra 298 kroner

Spanien: Op til 1490 kroner

Tyskland: 75-520 kroner

Østrig: Fra 149 kroner

Norge: Fra 670 kroner

Finland: 149 – 600 kroner

Sverige: Fra 149 kroner

Powered by Labrador CMS