Dette er det bedste tip til at undgå stress

Et nyt studie har påvist, at bare 10-minutters kælen med en hund eller kat kan mindske stresshormonet kortisol.

Et studie viser, at du kan mindske mængden af stresshormonet kortisol i din krop, hvis du bruger 10 minutter på at kæle med hunde og katte. Klik videre og se flere billeder. Foto: Scanpix
Et studie viser, at du kan mindske mængden af stresshormonet kortisol i din krop, hvis du bruger 10 minutter på at kæle med hunde og katte. Klik videre og se flere billeder. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Nu er argumentet her for, at der skal være adgang for både hunde og katte på kontorgangen og i klasselokalet.

For et nyt amerikansk studie viser, at hvis man køler ti minutter med en hund eller en kat, så mindskes mængden af stresshormonet kortisol i din krop.

Bare 10 minutter

Det er altså nu videnskabeligt bevist, hvor godt det kan være for din sundhed at interagere med en hund eller en kat.

I studiet, som er foretaget af forskere på Washington State University, viser det sig, at studerende der kæler med en hund eller en kat for en kort stund, kan mindske mængden af kortisol i kroppen.

– Bare 10 minutter kan have en signifikant indflydelse. Studerende i vores studie, der havde interaktion med katte og hunde havde en signifikant reduktion af kortisol, siger professer ved Washington State University Patricia Pendry til People.

Inspireret af andre programmer

Undersøgelsen, hvis resultater er slående, er inspireret af Pet the Stress Away-programmer, som allerede nu bruges på mange forskellige amerikanske universiteter. Ideen bag studiet var, at finde ud af, om studerende kunne få reduceret deres stress på mindre subjektive måder, ved at udsætte dem for interaktionen med hunde og katte.

I undersøgelsen delte de 249 studerende ind i fire grupper, hvor af kun én gruppe fik lov at interagere med katte og hunde.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Forinden har alle deltagende fået taget mundskrab, mens de også fik foretaget dem efter de ti minutter. Det er disse mundskrab, der har påvist resultatet.

Første studie

Forskning har tidligere vist, at studerende nyder at være sammen med dyr, og at de oplever at få mere positive tanker. Men dette er ifølge Washington State University det første studie, der ikke er foretaget i et laboratorium.

Målet med studiet er blevet opfyldt, og forskerne bag er sikre på, at mindsker man mængden af kortisol i kroppen, så kan det på længere sigt have en positiv indflydelse på det fysiske og mentale helbred.

Næste mål for forskerteamet bag dette studie er at undersøge en længerevarende program, hvor studerende bliver assisteret af dyr.

Powered by Labrador CMS