Disse 10 madvarer indeholder flest sprøjtegifte

Dansk Naturfredningsforening har listet de 10 madvarer, der bidrager med mest sprøjtegift i danskernes hverdag.

KLIK VIDERE og se de 10 madvarer, der bidrager med mest sprøjtegift i danskernes hverdag
KLIK VIDERE og se de 10 madvarer, der bidrager med mest sprøjtegift i danskernes hverdag
Udgivet Opdateret

Sprøjtegifte i madvarer. Vi ved, de er der. Men at kun 10 madvarer står for 75 procent af sprøjtegiftene kan nok komme bag på de fleste.

På baggrund af tal fra DTU (Danmarks Tekniske Universitet) Fødevareinstituttet og Fødevarestyrelsens pesticidkontrol har Danmarks Naturfredningsforening (DN) listet de ti fødevarer, som det kan betale sig at skifte ud til økologiske af slagsen, hvis du vil undgå de fleste rester af sprøjtegift i maden. (Se de 10 fødevarer i galleriet).

10 fødevarer – 75 procent

Der er tale om i alt 10 fødevarer, der tilsammen bidrager med 75 procent af den sprøjtegift, som vi udsættes for gennem maden. Det er især de udenlandske fødevarer, der indeholder mange sprøjtegifte, men rester af sprøjtegift findes også i fødevarer, der er dyrket i Danmark, oplyser DN.

De 10 har vi samlet i et galleri over artiklen. Se billederne igennem – du har helt sikkert flere af dem i dit køkken.

Her er et eksempel: Vindruer indeholder ikke bare vand og frugtsukker, men kan indeholde rester af op til 30 forskellige sprøjtegifte. Og så er vindruerne blandt de frugter, som danskerne spiser flest af, skriver DN blandt andet på sin hjemmeside.

Se også Newsbreak.dks artikel om de mest giftige madvarer i danske hjem. Også her er der tale om madvarer, de fleste har i sit køkken.

Kilder: Fødevarestyrelsen – pesticidrester i fødevarer, Pesticide Residues 2004-2011.

Vil du undgå sprøjtegifte i madvarer kan du købe de økologiske af slagsen. Fælles for de 10 nævnte er nemlig, at der ikke blev fundet sprøjtegifte i de økologiske udgaver, der blev testet.

Ifølge en publikation fra DTU er det dog ikke farligere at spise sprøjtede madvarer end ikke-sprøjtede. En konklusion, andre dog ikke er enige i. Det kan du læse mere om HER.

Powered by Labrador CMS