Disse firmaer ripper dig for alt

Politiet advarer nu borgere mod at investere med lukkede øjne.

Politiet udsender nu advarsel mod fup-firmaer. KLIK for mere. Foto: Scanpix.
Politiet udsender nu advarsel mod fup-firmaer. KLIK for mere. Foto: Scanpix.
Udgivet Opdateret

Så du torsdag aften første del af Operation X ‘Den ustoppelige bedrager’, hvor Morten Spiegelhauer og hans hold gik i kødet på investeringssvindlere?

Her bliver gældsplagede og intetanende danskere lokket til at investere deres penge – og få garanterede og høje afkast. Og på den måde slippe af med deres gæld.

Blandt andet fremgår det af udsendelsen, at kunder har indbetalt cirka 7,3 millioner kroner fra 2015 til midten af 2018.

“Hvad er der sket med de 7,3 millioner kroner, som kunderne har indbetalt? Hvorfor er knap to millioner overført til et familiemedlems konto? Og hvorfor er næsten 900.000 blevet hævet kontant, når pengene skulle være gået til lukrative investeringer?”, spørger Spiegelhauer ifølge TV2 i programmet.

Desværre er den sag, der blev oprullet, ikke den eneste af sin slags.

Det fortæller Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi om på sin Facebook-side.

Her fortæller de historien om ‘Lars’. Den gengiver vi herunder. Til skræk og advarsel – og så du ikke selv falder i fælden.

Lars’ historie

Der var engang en mand. Vi kan jo kalde ham Lars. En dag så Lars en reklame på nettet. Det var et investeringsfirma, der havde specialiseret sig i kryptovaluta. Det havde Lars hørt om – det skulle være meget profitabelt med ”Bitcoins”.

Efter at have udfyldt en formular på investeringsfirmaets hjemmeside, blev han ringet op næste dag af en ”børsmægler”. Han forklarede Lars, hvordan de ville varetage hans formue, og han ville garantere Lars et meget højt afkast.

Det synes Lars lød mægtigt, så et par dage efter dukkede der en bunke papirer op, som Lars bare skulle underskrive og sende tilbage til firmaet. Herefter fik han en mail, der guidede ham til at overføre pengene til firmaet – og så kunne Lars ikke gøre andet end at vente…

Formuen steg og steg – eller gjorde den?

I de kommende måneder tjekkede Lars jævnligt investeringsfirmaets hjemmeside, hvor han kunne se at hans formue bare steg og steg.

”Børsmægleren” ringede tit til Lars, fordi nu hvor det gik så godt, kunne han jo ligeså godt investere lidt mere. Det tænkte Lars var en rigtig god idé!

En dag ville Lars gerne hive gevinsten hjem igen fra investeringsfirmaet. Så han loggede ind som vanligt, men han kunne ikke få pengene ud. Han prøvede at ringe til sin børsmægler, men hans telefon var ikke til at få fat på. Næste dag, var firmaets hjemmeside og dermed også Lars’ penge, totalt forsvundet.

Og Lars’ historie stopper ikke engang dér. Efter at han opdagede, at han var blevet snydt, blev han kontaktet igen – denne gang i form af en ”advokat”, der gerne vil hjælpe Lars med at få pengene igen.

Lars bliver glad, og betaler troligt denne advokat en masse penge, så han kan få fingrene i sine penge igen. Men en dag går det op for Lars, at også det her var det rene snyd og bedrageri. Til sidst hiver han fat i politiet.

En virkelig historie

Historien om Lars er taget fra virkeligheden. Den er et eksempel på, hvordan organiserede kriminelle opretter og driver falske investeringsfirmaer, for på den måde at narre mange tusinde kroner ud af danskernes lommer. Det er vores vurdering, at der findes 10.000-vis af intetanende danskere, der har investeret og stadig går i den tro, at alt er som det skal være.

De kan jo se på investeringssiden – ligesom Lars gjorde – at pengene står der, og at investeringen går rigtig godt. Men i det øjeblik de forsøger at trække pengene ud, ja, så er det ikke muligt. For pengene har aldrig været investeret, men er havnet direkte ned i lommerne på kriminelle.

Og når de kriminelle tror, at man har lugtet lunten, udgiver de sig i stedet for at være advokater for at franarre borgerne endnu flere penge.

De falske investeringshjemmesider misbruger ofte kendte danskeres ansigter og laver falske kampagner, der bliver boostet helt vildt på de sociale medier, hvorefter folk desværre falder for det.

Derfor: Hvis du går og har milliondrømme, skal du altid tale med din bank først. De ved, hvilke investeringsfirmaer der er godkendt til at handle med aktier, valuta og værdipapirer.

Er du en af de uheldige, der allerede har investeret, skal du først ringe til din bank. De kan tjekke, hvorvidt investeringsforeningen er lovlig.

Hvis den ikke er det, kan du anmelde dem på www.politi.dk.

Du kan se andet afsnit af Operation X torsdag 11. april klokken 20.

Første del kan du se på TV2 Play, ligesom det bliver genudsendt søndag 7. april klokken 16.20 og 23.40.

Powered by Labrador CMS