Skip to main content

Disse varer må du aldrig putte i dit skab

Flere kommer til at putte bestemte madvarer i køkkenskabet, som egentlig hører til i køleskabet.

Flere færdigkøbte tomatsovse indeholder efterhånden så få konserveringsmidler, at man nu skal opbevare dem i køleskabet. Kilde: Reader’s Digest. Arkivfoto.
Flere færdigkøbte tomatsovse indeholder efterhånden så få konserveringsmidler, at man nu skal opbevare dem i køleskabet. Kilde: Reader’s Digest. Arkivfoto.
Kvaliteten af din dijon-sennep kan risikere at dykke, hvis du opbevarer den udenfor køleskabet. Det samme gælder for holdbarheden. Kilde: Reader’s Digest. Arkivfoto.
Kvaliteten af din dijon-sennep kan risikere at dykke, hvis du opbevarer den udenfor køleskabet. Det samme gælder for holdbarheden. Kilde: Reader’s Digest. Arkivfoto.
Hvis dine bananer er modne, holder de langt længere tid, hvis de kommer i køleskabet. Kilde: Reader’s Digest. Arkivfoto.
Hvis dine bananer er modne, holder de langt længere tid, hvis de kommer i køleskabet. Kilde: Reader’s Digest. Arkivfoto.
Forarbejdet kød – som for eksempel salami – skal i køleskabet. Kilde: Reader’s Digest. Arkivfoto.
Forarbejdet kød – som for eksempel salami – skal i køleskabet. Kilde: Reader’s Digest. Arkivfoto.
Ahornsirup kan risikere at blive harsk hurtigere, hvis du ikke opbevarer det i køleskabet. Kilde: Reader’s Digest. Arkivfoto.
Ahornsirup kan risikere at blive harsk hurtigere, hvis du ikke opbevarer det i køleskabet. Kilde: Reader’s Digest. Arkivfoto.
Det samme gælder chokoladesirup. Kilde: Reader’s Digest. Arkivfoto.
Det samme gælder chokoladesirup. Kilde: Reader’s Digest. Arkivfoto.
Majs på kolbe skal også i køleskabet. Kilde: Reader’s Digest. Arkivfoto.
Majs på kolbe skal også i køleskabet. Kilde: Reader’s Digest. Arkivfoto.
Fuldkorsmel holder sig langt bedre i køleskabet eller fryseren. Kilde: Reader’s Digest. Arkivfoto.
Fuldkorsmel holder sig langt bedre i køleskabet eller fryseren. Kilde: Reader’s Digest. Arkivfoto.
Hvis man hører til dem, der stiller smørret ud af køleskabet for at gøre det blødt, er det vigtigt, at man tjekker, om det er saltet eller usaltet smør. Usaltet smør risikerer langt hurtigere at blive dårligt udenfor køleskabet. Kilde: Reader’s Digest. Arkivfoto.
Hvis man hører til dem, der stiller smørret ud af køleskabet for at gøre det blødt, er det vigtigt, at man tjekker, om det er saltet eller usaltet smør. Usaltet smør risikerer langt hurtigere at blive dårligt udenfor køleskabet. Kilde: Reader’s Digest. Arkivfoto.
Når først et glas med syltetøj er blevet åbnet skal det opbevares i køleskabet. Kilde: Reader’s Digest. Arkivfoto.
Når først et glas med syltetøj er blevet åbnet skal det opbevares i køleskabet. Kilde: Reader’s Digest. Arkivfoto.
Peanutbutter kan normalt fint holde sig udenfor køleskabet – men hvis man har et økologisk glas peanutbutter stående, skal det imidlertid i køleskabet. Kilde: Reader’s Digest. Arkivfoto.
Peanutbutter kan normalt fint holde sig udenfor køleskabet – men hvis man har et økologisk glas peanutbutter stående, skal det imidlertid i køleskabet. Kilde: Reader’s Digest. Arkivfoto.
De fleste nødder holder sig langt bedre, hvis de bliver opbevaret i køleskabet eller fryseren. Kilde: Reader’s Digest. Arkivfoto.
De fleste nødder holder sig langt bedre, hvis de bliver opbevaret i køleskabet eller fryseren. Kilde: Reader’s Digest. Arkivfoto.
De fleste friske krydderurter holder sig langt bedre i køleskabet. Kilde: Reader’s Digest. Arkivfoto.
De fleste friske krydderurter holder sig langt bedre i køleskabet. Kilde: Reader’s Digest. Arkivfoto.
Når en flaske rødvin er blevet åbnet, vil resterne holde sig langt bedre i køleskabet. Kilde: Reader’s Digest. Arkivfoto.
Når en flaske rødvin er blevet åbnet, vil resterne holde sig langt bedre i køleskabet. Kilde: Reader’s Digest. Arkivfoto.
Kokosolie har langt bedre holdbarhed i køleskabet. Kilde: Reader’s Digest. Arkivfoto.
Kokosolie har langt bedre holdbarhed i køleskabet. Kilde: Reader’s Digest. Arkivfoto.
Tortillas kan hurtigt blive mugne, hvis de opbevares udenfor køleskabet. Holdbarheden forlænges betydeligt, hvis man putter dem i køleskabet. Kilde: Reader’s Digest. Arkivfoto.
Tortillas kan hurtigt blive mugne, hvis de opbevares udenfor køleskabet. Holdbarheden forlænges betydeligt, hvis man putter dem i køleskabet. Kilde: Reader’s Digest. Arkivfoto.

Vi danskere smider ofte mad ud, fordi det bliver opbevaret forkert.

Blandt andet har TV2 tidligere talt med Camilla Udsen, seniorrådgiver i fødevarepolitik hos Forbrugerrådet, om emnet.

–  Der er mange, der er i tvivl om, hvordan de skal opbevare især frugt og grønt, men hvis man ikke opbevarer det rigtigt, risikerer man unødvendigt madspild, siger hun til TV2.

Det amerikanske magasin Reader’s Digest skriver således også om, hvordan rigtig mange putter ting i madskabet, som egentlig hører til i køleskabet.

Det gælder for eksempel varer som dijonsennep, bananer og tomatsovs.

Den forkerte opbevaring kan føre til, at varerne enten må kasseres langt tid før, de egentlig kunne holde sig til – eller at kvaliteten slet og ret bliver forringet.

I galleriet ovenfor kan du se en oversigt over, hvilke fødevarer der ofte kommer i madskabet, men som faktisk skal i køleskabet.

I denne artikel kan du desuden læse om, hvordan du sørger for, at hygiejnen i dit køleskab er i orden – det er nemlig bestemt ikke ligegyldigt, hvor ofte du gør køleskabet rent.

Føj! Dit klamme køleskab kan gøre dig syg

Del din kommentar