Skip to main content

DMI advarer: Det varer hele dagen

Der vil være risiko for snefygning hele dagen mandag

Snefygning kan give pludselige snedriver. Foto: Scanpix

Snefygning kan give pludselige snedriver. Foto: Scanpix

Bilister i den sydlige del af landet skal tage sig i agt. Hele mandag.

Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, advarer nemlig om risiko for snefygning.

Varslet gælder i første omgang frem til klokken 19 mandag aften, men det kan vare ved endnu længere, lyder det fra vagthavende meteorolog Trine Pedersen:

– Det bliver ved med at blæse dagen igennem, så der vil nok være problemer frem til ud på aftenen, og det kan være, vi udvider varslet, siger hun til Newsbreak.dk.

Snefygningen skyldes en kombination af kraftig vind og nuværende og tidligere snefald. Det kan resultere i pludseligt is- og sneglatte veje.

Varslet gælder et bredt bælte i det sydlige Danmark; fra Esbjerg og Tønder kommuner i vest, over Fyn og til Slagelse, Næstved, Vordingborg, Faxe og Stevns på Sjælland.

Frosten bider

Generelt vil alle danskere mærke kuldens bid i løbet af mandag.

Med dagtemperaturer på den negative side af frysepunktet – mellem 1 og 4 minusgrader – og en jævn til hård vind fra øst, vil temperaturen nemlig føles særdeles kold:

– Og hvis der skal være sol, skal det være i den nordlige halvdel af landet, mens der i den sydlige vil være perioder med let sne, siger Trine Pedersen.

Vejret vil tirsdag fortsætte i samme takt, hvor det både bliver koldt og blæsende.

Snestorm på vej

I løbet af onsdag aftager vinden og bliver let til frisk. Samtidig begynder solen så småt at titte frem, særligt i den nordlige del af landet.

Der er dog en del af landet, der vil få markant anderledes:

– Sneen rykker over Bornholm og måske den sydøstlige del af Lolland-Falster, siger Trine Peersen og fortsætter:

– På Bornholm kan der falde mellem 10 og 30 centimeter sne, samtidig med, at det fortsat vil blæse. Vi risikerer decideret snestorm, siger hun til Newsbreak.dk.

Frosten vil fortsætte dag og nat i den kommende uges tid.

Del din kommentar