DMI advarer om snestorm

Advarslen gælder det sydligste Sjælland, Lolland-Falster og Bornholm

DMI advarer nu om snestorm. KLIK OG SE HVOR. Foto: Scanpix
DMI advarer nu om snestorm. KLIK OG SE HVOR. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, advarer nu om, at der kan komme snestorm i Danmark.

Varslet gælder det sydligste Sjælland, Lolland-Falster og Bornholm. I andre dele af landet advares om risiko for snefygning.

Få overblikket på danmarkskortet i galleriet over artiklen.

Vagthavende meteorolog Trine Pedersen fra DMI advarede allerede tidligere om risikoen for snestorm. Da så den kun ud til at ville kunne ramme Bornholm:

– På Bornholm kan der falde mellem 10 og 30 centimeter sne, samtidig med, at det fortsat vil blæse. Vi risikerer decideret snestorm, sagde Trine Pedersen mandag morgen.

Gælder til onsdag

De nye varsler gælder fra tirsdag morgen og frem til onsdag eftermiddag på Sjælland og Lolland-Falster, mens det på Bornholm gælder fra natten til tirsdag og frem til onsdag aften.

DMI oplyser, at der ventes 15-25 centimeter i varslingsperioden på Sjælland og Lolland-Falster. På Bornholm op mod 30 centimeter.

I løbet af seks timer kan der falde 10-15 centimeter sne, lyder det. Samtidig vil vinden være frisk til kuling fra nordøst.

DMI oplyser, at snestorm medfører hurtig lukning af udsatte veje pga. fygning og dannelse af snedriver, nedsat sigt samt risiko for standsning af kollektiv trafik.

Varslet er et kategori 2-varsel. Det er det, meteorologerne betegner som “farligt vejr.”

Varslerne om risiko for snefygning er desuden forlænget, så de nu gælder frem til tirsdag morgen klokken 9.

Powered by Labrador CMS