DMI lover markant bedring: Vi skal bare vente lidt på den

Det bliver knaldhamrende godt vejr lige om lidt.

Udgivet Opdateret

Er du den slags menneske, der ikke bekymrer sig ret meget om kuldeindeks og tørkeindeks og egentlig helst bare vil se sommersolen danse, mens du nyder en kølig drik? Ja, så har vi godt nyt. Suverænt nyt. Det kræver bare en lille smule tålmodighed.

For hos Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) lyder den fremragende melding, at sommeren er på vej tilbage med alt hvad den indbærer af sol og varmegrader. Først skal vi dog have overstået weekenden, fortæller Janne Hansen, vagthavende meteorolog.

– Det, folk vil lægge mærke til lørdag, er, at det bliver en meget kølig dag. Ved den jyske vestkyst bliver det nok ikke varmere end 14 grader, og i Østjylland, hvor det bliver varmest, rammer vi nok 19, siger hun lørdag morgen til Newsbreak.dk.

Sankthans-bæltet

Lørdag er det en helt særlig dag, hvor vejret får en potentielt stor betydning. Det er nemlig sankthansaften, og selv om mange kommuner fortsat har afbrændingsforbud, så bliver der tændt bål nogle steder. Derfor er det interessant, om vejret arter sig.

– I det sydvestlige hjørne fra det sydøstlige hjørne vil der lægge sig et bælte. Fra Thyborøn til Lolland cirka. I det bælte vil man ikke få den flotte, klare sankthansaften. Det bliver let skyet, og der kan komme enkelte byger i det bælte, siger Janne hansen.

Nordøst på tværtimod bliver det akkurat den klare, flotte aften, hvor det måske er mere tåleligt at synge midsommervise og drikke kaffe om bålet.

Sommeren er tilbage

Så til det gode. Den er nemlig god nok. Selv i DMIs femdøgnsudsigt afsløres det klart og tydeligt. Sommeren kommer tilbage. Ifølge Janne Hansen kan vi forvente, at det bliver omkring tirsdag, vi for alvor kan mærke det.

– Temperaturen lister sig op ad allerede fra søndag, så omkring tirsdag kan vi sige, at sommeren helt klart er tilbage til det vejr, vi kender fra maj. Det ser endda ud til, at det blive en lang periode med sol og varme også, siger hun.

Lige syd for grænsen forventes det, at temperaturen i næste weekend rammer 30 grader, så håbet er selvfølgelig, at det også fortsætter nord for grænsen.

Den pludselige varme stammer fra et højtryk over det irske hav, der langsomt sniger sig ind på Danmark, og når først det er landet, så bliver det nærmest liggende.

Powered by Labrador CMS