Skip to main content

DMI lover markant skift: -Det er breaking news

DMI lufter muligheden for, at der kan komme plusgrader enkelte steder i landet søndag

Danmark har længe ligget solidt plantet i den vejrmæssige dybfryser med temperaturer, der kan få selv de mest hårdføre nordboere til at klapre med tænderne og fryse om fingrene.

Det vejrbillede ser dog ud til at ændre sig søndag, hvor vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), Jesper Eriksen, forudser, at der bliver skruet op for varmen.

– Vi får temperaturer op omkring – og måske også over – frysepunktet i dag (søndag red.), så det er jo breaking news efter så mange dage med frost, siger Jesper Eriksen.

Hvis man har bevæget sig udenfor i de tidlige morgentimer, har man dog ikke endnu nået at få glæde af temperaturstigningen.

– Det har været helt ned til 15 minusgrader i nat. Men solen er begyndt at få mere magt her i midten af februar, så det vil blive lunere især senere på eftermiddagen. Men det er så heller ikke sådan, at vi får fem plusgrader. Der kan måske komme en til to plusgrader enkelte steder, siger Jesper Eriksen.

Skyer og nedbør på vej

Søndag bliver generelt tør og solrig, og det tegner til, at man bør forsøge at nyde det så godt man kan, mens det varer.

Allerede mandag er der nemlig anderledes vejr på vej til Danmark.

– Fra i morgen tidlig (mandag red.) vil der ligge en dyne af skyer over landet, og der vil komme en del nedbør, siger Jesper Eriksen.

Han advarer desuden om, at der mandag morgen kan risikere at være glatte veje.

Del din kommentar