DMI melder om voldsomt vejr i Danmark

Hos Danmarks Meteorologiske Institut holder man nøje øje med, hvad der går for sig. Det bør du også gøre.

Udgivet Opdateret

Opdatering 09.38: 

Danmarks Meteorologiske Institut har opdateret, og opgraderet, det vejrvarsel, der er udsendt for vejret lørdag 15. juni. Det nye ved varslet er, at man hos DMI nu er sikre på, at voldsomt vejr vil ramme store dele af landet, som dagen skrider frem.

“Der er varsel for, at der stedvis kommer kraftig regn (mere end 24 mm på 6 timer) og torden på Sjælland, Lolland, Falster og Møn fra middagstid og der er risiko for kraftig regn/skybrudt (mere end 15 mm regn på 30 minutter) og torden på Bornholm fra klokken 17. Der er videre risiko for kraftig regn og/eller skybrudt med torden i resten af landet fra klokken 10,” skriver DMI.

Varslet for voldsomt vejr gælder i skrivende stund ikke for hele landet, men det kan ændre sig, som dagen skrider frem.

Original artikel  07.02: 

Har du fået nok af torden, regn og blæst, bør du overveje at holde dig indenfor i dag, bag lukkede vinduer og nedrullede gardiner. Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, har lørdag morgen udsendt et såkaldt risikovarsel om voldsomt vejr, og det betyder, at der i dag er mulighed for voldsomt meget regn, torden og blæst i Danmark. Det oplyser Lars Henriksen, vagthavende ved DMI, til Newsbreak.dk.

– Der er mulighed for, at der sker noget. Der kan komme kraftig regn og torden og måske kraftige vindstød, siger Lars Henriksen til Newsbreak.dk.

Det udsendte varsel er det mildeste varsel, DMI kan sende ud. Varslet betyder groft sagt, at vejret kan blive så voldsomt, at det er nødvendigt at opgradere til et reelt varsel. Sker det, er det fordi man hos DMI er helt sikre på, at vejret bliver voldsomt. I skrivende stund ved man blot, at der er voldsomt vejr på vej fra syd, men om det holder styrken, når det når Danmark, det er uvist.

– Det er en front, der skal ind over landet fra syd. Det er et system, der er dannet på grund af en masse varme fra Østeuropa og noget koldere vejr fra Vesteuropa. Vi holder løbende øje med det. Der er klart potentiale for, at der sker et eller andet, siger Lars Henriksen til Newsbreak.dk.

Hvor voldsomt bliver det?

Fronten skal gennem Tyskland, før den når Danmark. Derfor ved man hos DMI ikke, om det voldsomme vejr når at løje så meget af, at det slet ikke bliver så voldsomt, når det engang når Danmark.

– Prognoserne er svingende for, hvor kraftigt det bliver. Men der er noget i gære, man skal holde øje med, siger Lars Henriksen.

Man kan holde øje med det aktuelle vejr hos DMI og derudover hos eksempelvis Newsbreak.dk.

Det udsendte risikovarsel fra DMI lyder sådan her: 

“Et lavtryk, med tilhørende fronter, er i løbet af natten dannet over Tyskland, på grænsen mellem varm og fugtig luft over Østeuropa, og mere tør og kølig luft mod vest.

I løbet af dagen bevæger lavtryk og fronter sig nordpå op over Danmark ledsagt af regn og byger, som stedvis kan blive kraftig og med torden, og der kan også forekomme kraftige vindstød.

Der er risiko for, at der stedvis kommer kraftig regn (mere end 24 mm på 6 timer) og/eller skybrud (mere end 15 mm regn på 30 minutter). Der vil løbende blive holdt øje med udviklingen og du kan følge med på siden her.”

Powered by Labrador CMS