Skip to main content

DMI: Natten bliver kold – og så kommer sneen

Der lagt op til den sidste rigtig kolde nat i denne omgang - men allerede tidligt i morgen formiddag kan sneen vælte ned

Der er lagt i kakkelovnen til et vildt vejrdøgn.

I hvert fald, hvis man skal tro vagtchef Lars Henriksen, Danmarks Meteorologiske Institut, DMI.

Søndag aften og natten til mandag falder temperaturerne igen. Dog ikke helt så meget, som de seneste mange dage. Ifølge vagtchefen kommer nattens temperaturer nok ‘kun’ ned på minus 7 eller minus 8 grader i Jylland, mens der på Sjælland kan opleves temperaturer ned til minus 10 grader.

– Det skyer til i løbet af natten. Skyerne lægger sig som en lunende dyne over landet, som gør, at vi ikke kommer ned i nærheden af de minus-temperaturer, vi har oplevet de seneste nætter, siger Lars Henriksen.

Masser af sne og vind

Mandag morgen vil derfor opleves en hel del lunere, end vi efterhånden er vant til. Men det betyder ikke, at mandagen forløber uden trafikale problemer.

Et frontsystem, der fra mandag formiddag bevæger sig ind over Danmark fra vest, kan nemlig kaste en hel del sne af sig. Og da det samtidig blæser op, risikerer man at havne midt i en snestorm, hvis man bevæger sig udendørs.

DMI har varslet risiko for snestorm fra mandag formiddag – og det kan gå hen og blive rigtig ‘bøvlet, lyder meldingen fra meteorologerne. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

DMI har varslet risiko for snestorm fra mandag formiddag – og det kan gå hen og blive rigtig ‘bøvlet, lyder meldingen fra meteorologerne. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

– Det kan godt gå hen og blive rimelig bøvlet i løbet af mandagen. Fra mandag formiddag i vest og senere på eftermiddagen og aftenen i øst. I Jylland vil der være frost hele dagen, og det kan derfor give problemer med snefygning. På Sjælland vil det nok være tøvejr, men så får vi noget sjappet vejr, som bilerne kan glide rundt i. Det bliver nok ikke den nemmeste dag rent trafikalt, siger Lars Henriksen.

Prognoserne søndag aften viser, at vi får mellem 5 cm og 10 cm sne sne – lokalt op til 15 cm. Om det bliver helt så voldsomt, tør Lars Henriksen ikke at love på forhånd.

Men uanset hvad, så bliver det en udfordrende dag flere steder i landet, siger Lars Henriksen.

Del din kommentar