DMI: -Nyt voldsomt regnvejr på vej

Der kan komme op til 25 mm regn der, hvor det bliver værst - generelt bliver det meget vådt over hele landet, lyder meldingen.

Regnen vil fredag igen vælte ned over Danmark.
Regnen vil fredag igen vælte ned over Danmark.
Udgivet Opdateret

Der er meget mere regn på vej til Danmark. For selvom vi nogle steder onsdag fik, hvad der svarer til en hel måneds nedbør, så er det slet ikke slut endnu. Det fortæller vagtchef ved Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, Steen Rasmussen, til Newsbreak.dk.

– Der er masser af regn på vej til Danmark i morgen fredag. Det begynder faktisk allerede natten til fredag i de sydlige egne af Jylland og trækker mod øst, hvor det rammer omkring midt på formiddagen. I løbet af dagen kan der komme enkelte perioder med en smule opklaring, men  generelt vil det regne stort set hele dagen og det bliver meget vådt, siger Steen Rasmussen.

Ifølge vagtchefen er det i Jylland der nok kommer mest regn – der hvor det bliver værst kan der samlet komme på den anden side af 20 mm regn mens der på Sjælland nok “kun” falder omkring 10 mm regn.

Sådan fordelte regnen sig på Djursland onsdag – Helgoland fik mest, nemlig hele 98,6 mm. Grafik: DMI.
Sådan fordelte regnen sig på Djursland onsdag – Helgoland fik mest, nemlig hele 98,6 mm. Grafik: DMI.

– Der kan også ligge enkelte såkaldte “torden-celler”. Det betyder, at vi kan få lyn og torden og i forbindelse med disse celler vil regnen nok intensiveres. Det er imidlertid ikke endnu så kraftigt, at vi udsender varsel om skybrud – men det kan ændre sig,m siger Steen Rasmussen, der lover, at DMI følger prognoserne tæt og nok skal holde offentligheden informeret om udviklingen.

Powered by Labrador CMS