Fagbevægelsen kræver lav skat

Forudsætningen for at gå med til at indefryse lønmodtagernes feriepenge var en skat på 38 pct., fastslår FH-formand.

Finansminister Nicolai Wammen (S) samt Søren Pape Poulsen (KF), Troels Lund Poulsen (V), Sofie Carsten Nielsen (RV) og erhvervsminister Simon Kollerup (S) efter forhandlinger om økonomisk sommerpakke, i Finansministeriet,d er resulterede i at over 60 milliarder kroner i feriepenge er på vej tilbage i borgernes lommer. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix.
Udgivet Opdateret

Citathistorie: Jyllands-Posten

Opgiv enhver tanke om, at danskerne skal betale topskat af de tre ugers ekstra feriepenge, som et flertal i Folketinget har aftalt at sende til udbetaling i efteråret og ikke først, når den enkelte går på pension.

Aftalen er, at alle pengene skal beskattes med en afgift på 38 procent.

Sådan lyder det fra formanden for Fagbevægelsens Hovedorganisation, Lizette Risgaard.

Forud for vedtagelsen af den nye ferielov, som er baggrunden for, at danskerne i år optjener feriepenge for fem ekstra uger, gik et omfattende arbejde med deltagelse af fagbevægelsen og arbejdsgiverne i det såkaldte ferielovsudvalg.

Udvalgets betænkning forholdt sig specifikt til den situation, at de ekstra feriepenge skulle beskattes før tid. Nemlig hvis en virksomhed gik konkurs, og Lønmodtagernes Garantifond skulle dække feriepengene.

Her fremgår det, at staten i så fald skulle opkræve en afgift på 38 procent baseret på beskatningen i en gennemsnitskommune, så det blev ens for alle, skriver Jyllands-Posten.

Aftalepartierne Venstre, De Konservative og De Radikale mener alle, at regeringen nu bør følge FH.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard har ikke ønsket at forholde sig til skatteprocenten.

Powered by Labrador CMS