Skip to main content

DMI. Så kold bliver natten

Du skal nok ud med isskraberen hvis din bil ikke står i garage

Der er formentlig glatte veje i det meste af landet både torsdag aften, natten til fredag og fredag morgen, oplyser DMI. Arkivfoto: Ritzau Scanpix.

Der er formentlig glatte veje i det meste af landet både torsdag aften, natten til fredag og fredag morgen, oplyser DMI. Arkivfoto: Ritzau Scanpix.

Det er vinterens hidtil koldeste periode, vi er inde i og det betyder, at natten til fredag igen bliver kold.

Vagtchef ved Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, Trine Pedersen, fortæller torsdag aften til Newsbrteak.dk, at temperaturerne i løbet af de kommende timer formentlig når ned omkring minus otte grader, hvor det bliver koldest.

Artiklen fortsætter under videoen

– Det er nok i den nordlige del af landet, hvor jeg forventer, det bliver skyfrit i nat. Mod syd bliver det lidt varmere – men stadig ned til minus fem grader, siger Trine Pedersen.

Flere centimeter

I den sydlige del af landet kan der også komme lidt mere sne. Lokalt kan der komme flere centimeter.

– Det er snebyger, der kommer ind fra Østersøen. Når de rammer land, kan de nærmest stå stille. Derfor kan der på eksempelvis Lolland falde en del, siger Trine Pedersen.

Glatte veje

På grund af de lave temperaturer forventer Trine Pedersen, at der er glatte veje i det meste af Danmark fredag morgen.

– Allerede her torsdag aften er temperaturerne på vejene i hele landet under frysepunktet. Så man skal nok være varsom, hvis man skal ud at køre fredag morgen, siger Trine Pedersen.

Del din kommentar