Skip to main content

DMI: Ugen starter våd men så kommer …..

Det bliver en våd start på ugen - måske endda med skybrud - men bagefter ser det ud til, at varmen endelig begynder at brede sig.

Det bliver en våd start på ugen – men se lige på næste billede, hvordan temperaturen så stiger når vi når lidt længere frem. Foto: Colourbox.
Det bliver en våd start på ugen – men se lige på næste billede, hvordan temperaturen så stiger når vi når lidt længere frem. Foto: Colourbox.
Sådan forventer DMI at denne uge bliver rent vejrmæssigt. Foto: DMI.
Sådan forventer DMI at denne uge bliver rent vejrmæssigt. Foto: DMI.

Det er endnu ikke for alvor blevet sommer i Danmark – selvom skolernes sommerferie for længst er begyndt. Men noget kunne tyde på, at det nu begynder at “lysne”, for efter en lidt skidt start på denne uge, så vil det frem mod weekenden blive varmere og varmere i Danmark.,

Sådan lyder forudsigelserne fra vagtchef Thyge Rasmussen, Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, til newsbreak.dk.

– I dag, mandag, får vi lidt byger både i morgen- og formiddagstimerne. Det er især de sydlige egne af landet, der bliver ramt. Men der bliver også kig til solen. I eftermiddag bliver det stort set tørt de fleste steder. Temperaturerne kommer til at ligge mellem 15 og 20 grader og vinden bliver frisk fra vest. De byger, der kommer, leverer ikke de helt vilde mængder regn. Men lokalt kan der komme op til fem millimeter. De er korte, men kan være heftige. Sådan er bygerne ofte i sommermånederne, siger Thyge Rasmussen.

Måske skybrudsvarsel

Tirsdag bliver generelt meget mere våd – og ud fra en meteorologs synspunkt meget mere interessant:

– Tirsdag bliver interessant. Der kommer et lavtryk ind fra vest – og vi får en hel del regn. Det er et vedvarende regnvejr, som stort set vil vare hele dagen. Det bliver en meget våd tirsdag og lokalt kan der komme store mængder nedbør. Det er noget vi holder øje med lige nu, for det kan betyde, at vi skal sende et varsel om skybrud ud. Men det lurer vi lige lidt på, siger Thyge Rasmussen.

Onsdag bliver til gengæld tør. Men mens regnen nok er helt forsvundet, så bliver det i stedet blæsten, der kommer til at dominere.

– Som det ser ud lige nu, så får vi onsdag en hård vind til kuling – specielt ude ved kysterne. Men når det hele er passeret så kommer opklaringen, siger Thyge Rasmussen, der dog ikke  kan love hverken skyfri himmel eller 30 grader:

– Det ser ud til, at det bliver varmere, med temperaturer over de 20 grader. Det bliver meget behageligt, men også en smule ustadigt, så vi slipper nok ikke for at få lidt byger ind over landet, advarer Thyge Rasmussen.

Del din kommentar