Skip to main content

Død efter covid-19 smitte

Den tidligere argentinske verdensmester i fodbold Leopoldo Luque er død 71 år gammel

Billedet her viser Leopoldo Luque i aktion under VM finale i 1978, hvor han sammen med sine holdkammerater besejrede Holland med 3-1. Foto: Scanpix/STAFF / AFP)

Billedet her viser Leopoldo Luque i aktion under VM finale i 1978, hvor han sammen med sine holdkammerater besejrede Holland med 3-1. Foto: Scanpix/STAFF / AFP)

Den legendariske argentinske fodboldspiller Leopoldo Luque, der var med til at vinde VM på hjemmebane tilbage i 1978, er gået bort. Han døde mandag i en alder af 71 år. Det skriver blandt andet ESPA.

Han var indlagt på et hospital i sit hjemland efter at være blevet smittet med covid-19 og kom sig ifølge argentinske medier aldrig. Det fremgår dog ikke, om det var den frygtede virus, der var den direkte årsag til hans død.

Del af frygtet trio

Leopoldo Luque var en vigtig del af det vindende, argentinske VM hold i 1978, hvor han dannede en aldeles frygtet angrebstrio samme med Daniel Bertoni og Mario Kempes. Han scorede værtenes første mål i åbningssejren på 2-1 over Ungarn og nettede to gange i sit holds fantastiske 6-0 sejr over Peru i semifinalen.

I modsætning til mange andre af de store argentinske fodboldekvilibrister spillede Leopoldo Luque gennem hele sin professionelle karriere i Sydamerika. I hjemlandet var det blandt andet klubber som Rosario Central, Racing og River Plate, der havde glæde af ham.

Hyldet på Twitter

Sidstnævnte klub har også været på Twitter for at hylde sin tidligere stjerne.

“Vi har hilst af med Leopoldo Luque, en historisk profil i vores klub, en helt fra 1978 og en legende i Argentinsk fodbold. Farvel verdensmester,” skriver klubben i et opslag.

Ud over at gøre sig i storklubber i sit hjemland spillede Leopoldo Luque også for den brasilianske Santos og mexicanske Deportivo Tampico.

Meddelelsen om Leopoldo Luque’s død kommer blot tre måneder efter hans tidligere holdkammerat, legendariske Diego Maradona, gik bort.

Del din kommentar