Dømt for dødskørsel – stak af fra retten

En 29-årig mand blev tirsdag idømt en skærpet straf for at have påkørt en familiefar, der senere døde. Kort efter lykkedes det ham at flygte fra landsretten.

Udgivet Opdateret

En dramatisk udvikling på en retssag tvinger nu politiet til at efterlyse en 29-årig mand, der tirsdag i Østre Landsret blev idømt en skærpet straf for i 2017 at have påkørt en familiefar i en sådan grad, at denne person omkom. Manden, der var far til fire børn og havde en kone, blev 39.

Kort efter domsafsigelsen lykkedes det ifølge Midt- og Vestsjællands Politi altså den 29-årige at flygte fra landsretten i Bredgade i København.

Jafar Mohammad Rida Al Jasiri var under bevogtning af Midt- og Vestsjællands Politi, men ved en beklagelig fejl lykkedes det ham at flygte fra politiet kort efter domsafsigelsen“, skriver politiet i en pressemeddelelse.

Den såkaldte beklagelige fejl er ikke fuldkommen defineret, men politiet skriver dog, at den 29-årige ikke handlede alene. I forbindelse med transport væk fra retten i Bredgade fik han ifølge politiet hjælp af nogle udenforstående til at flygte. De kørte væk fra stedet i en bil, som senere blev fundet efterladt i København.

Hjælp politiet

Nu beder politiet om hjælp til at lokalisere den dømte. Politiet vurderer ikke, at Jafar Mohammad Rida Al Jasiri er farlig, men borgere, der ser ham, skal undlade selv at tage kontakt og i stedet underrette politiet. Midt- og Vestsjællands Politi undersøger nu de nærmere omstændigheder omkring flugten.

Jafar Mohammad Rida Al Jasiri beskrives som: Mand, 29 år, født i Irak, 172 centimeter høj, almindelig af bygning, sort kort hår, brun hud, skægstubbe og brune øjne.

Politiet kan kontaktes på telefonnummer 114.

Læsioner i kraniet

Den oprindelige sag stammer fra en aften i oktober 2017, hvor en kontrovers på McDonald’s mellem den nu afdøde og to mænd udviklede sig så, at parterne senere mødtes ved Circle K, der som McDonald’s også ligger på Valdemar Sejrs Vej i Holbæk.

Her blev den 39-årige familiefar påkørt og led svære læsioner i kraniet. Han døde senere af sine kvæstelser, og retten fandt, at påkørslen var sket med fuldt overlæg. I byretten blev Jarfar Al Jasiri idømt fire års fængsel. En dom, som landsretten altså skærpede til otte år og udvisning.

Da sagen kørte i byretten, erkendte Jarfar Mohammad Rida Al Jasiri påkørslen. Han nægtede sig dog skyldig i forsætlig påkørsel, fordi han efter eget udsagn forsøgte at flygte fra tumult.

Powered by Labrador CMS