Kronprinsparret til middag med præsidenter

Torsdag skal kronprinsparret spise middag med præsidenter og statsoverhoveder fra hele verden i anledning af OL i Rio de Janeiro.

Udgivet Opdateret

Det er ikke hver dag, man bliver inviteret til middag med præsidenter fra hele verden. Ikke engang, hvis man er kongelig.

Men torsdag skal kronprins Frederik og kronprinsesse Mary deltage i Den Internationale Olympiske Komités middag for præsidenter og statsoverhoveder, som finder sted på Hotel Windsor Oceanico i Rio de Janeiro i anledning af De Olympiske Lege 2016.

Gallamiddagen er en forholdsvis ny tradition, og foruden præsidenter og statsoverhoveder, deltager også internationale organisationer og regenter, og derfor er det danske kronprinspar inviteret.

Den Internationale Olympiske Komité (IOC) arrangerede første gang den ekstravagante middag under vinter-OL i Sotji i 2014, hvor blandt andre Ruslands præsident Vladimir Putin deltog.

I februar 2014 var det præsidenten for IOC, Thomas Bach, der holdt åbningstalen til middagen og hans tale understregede tydeligt, hvor komitéen inviterer de prominente gæster.

– Formålet med denne middag er at vise, hvordan IOC rækker hånden ud til samfundet og ser frem til en åben dialog mellem verdens politikere, erhvervslivet, medierne, videnskaben og kulturen. Vi vil gerne dele den olympiske ånd og de olympiske værdier med jer, sagde præsident Bach ifølge IOC’s officielle hjemmeside.

Udvalgte medaljevindende atleter er også på arrangementets gæsteliste i år.

Prins Joachim og prinsesse Marie, der også befinder sig i Rio de Janeiro i øjeblikket, skal ikke med til gallamiddagen. I stedet er de inviteret til koncert med Danmarks Radios Pigekor, som optræder i anledningen af De Olympiske Lege.

Fredag vil begge royale par deltage i den officielle OL-åbningsceremoni, hvorefter prins Joachim, prinsesse Marie og kronprinsesse Mary drager hjem til Danmark.

Kronprins Frederik bliver i Rio de Janeiro indtil OL 2016 afsluttes d. 21. august.

/ritzau/FOKUS

Powered by Labrador CMS