Skip to main content

Dræbte sin mor med kniv

En 38-årig mand dræbte sin 66-årige mor med adskillige knivstik i juni 2020. Han har nu fået en anbringelsesdom

En 38-årig mand er blevet dømt for drab på sin 66-årige mor. Han dræbte hende med adskillige knivstik. Foto: presse-fotos.dk

En 38-årig mand er blevet dømt for drab på sin 66-årige mor. Han dræbte hende med adskillige knivstik. Foto: presse-fotos.dk

En 38-årig mand blev torsdag dømt for drab ved Retten i Aarhus. Det skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Tilbage i juni 2020 slog han sin 66-årige mor ihjel med adskillige knivstik i deres hjem i Højbjerg.

Den 38-årige blev vurderet til at have været sindssyg i gerningsøjeblikket, og han blev derfor frifundet for straf men idømt anbringelse uden længstetid på en psykiatrisk afdeling.

Fandt dræbt kone og død hund

Det var den 16. juni sidste år, at drabet fandt sted. Den 38-årige mand boede hjemme hos sin mor og far i Højbjerg, og da faren kom hjem den aften, fandt han sin kone og parrets hund døde i huset. Sønnen befandt sig stadig i hjemmet, og faren fik hurtigt ringet 112.

Kort efter kom politiet frem og anholdt manden. Han blev varetægtsfængslet i surrogat på en psykiatrisk afdeling, hvor han har været siden.

Nægtede sig skyldig

I retten forklarede den 38-årige, at han ikke kunne huske, hvad der var sket, og nægtede sig derfor skyldig i drabet.

”Der er tale om en meget tragisk sag, men jeg er tilfreds med, at retten dømte den 38-årige for drab, og at han blev idømt en foranstaltning i form af anbringelse på en psykiatrisk afdeling. Jeg er desuden tilfreds med, at han i retten også blev frakendt retten til at arve nogen som helst værdier efter sin mor,” siger senioranklager Jakob Beyer.

Den dømte modtog dommen.

Del din kommentar