Skip to main content

Dronning Margrethes kunst solgt: Se prisen

Ukendt køber måtte slippe noget mere end vurderingsprisen

To af dronningens værker, malet under navnet Ingahild Grathmer er blevet solgt. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

To af dronningens værker, malet under navnet Ingahild Grathmer er blevet solgt. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Kender man Dronning Margrethe godt, genkender man måske også navnet Ingahild Grathmer.

Kongehuset skriver, at kunsten spiller en betydelig rolle i dronningens liv, og fælles for flere af hendes værker er, at de ikke er underskrevet af hende direkte, men af Ingahild Grathmer.

Det kom blandt andet til udtryk, da dronningen illustrerede en udgave af Ringenes Herre under pseudonymet Ingahild Grathmer, og nu viser det sig, at Ingahild Grathmer har været under hammeren hos Bruun-Rasmussen.

Del af en serie

Se og Hør skriver, at nogle af dronningens akvarelmalerier, underskrevet IG eller Ingahild Grathmer, er blevet solgt til ukendte købere for 42.000 kroner.

Hos Bruun-Rasmussen kan man læse, at de to malerier er fra serien “Landskaber til tabte sagn”, og de at oprindeligt blev givet i gave fra Hendes Majestæt Dronning Margrethe II til kunsthistoriker Erik Fischer.

Malerierne var vurderet til 10.000 kroner, og da budkrigen startede den 22. januar, startede prisen på 7.000 kroner. Som dagene gik blev værkerne budt højere og højere op, og det toppede altså tirsdag aften klokken 20.13, da der ifølge Bruun-Rasmussen blev budt 42.000 kroner, hvilket også blev maleriernes endelige pris.

Del din kommentar