Skip to main content

Dronningen modtog kongepar uden Henrik ved sin side: Nu kommenterer Kongehuset på sagen

Dronningen har ellers tidligere meldt ud, at Henrik så frem til statsbesøget.

Prins Henrik står ikke ved Margrethes side i disse dage. Foto: Ida Marie Odgaard/Scanpix 2017

Prins Henrik står ikke ved Margrethes side i disse dage. Foto: Ida Marie Odgaard/Scanpix 2017

Da det belgiske kongepar tirsdag ankom til Danmark på officielt besøg, blev de mødt af Dronning Margrethe uden prins Henrik ved sin side.

Det skete, selvom dronningen tidligere havde talt om, at Prins Henrik så frem til statsbesøget. Kongehuset offentliggjorde det officielle program for statsbesøget mandag, og her glimrede Prins Henrik ved sit fravær.

Newsbreak.dk har talt med kongehusets kommunikationsafdeling, og herfra kommer der følgende forklaring:

– Det var oprindeligt planen (at prins Henrik skulle deltage, red.), men han besluttede alligevel ikke at deltage, lyder det fra kommunikationsafdelingen.

Ekspert: Illoyalt

Newsbreak.dk har efterfølgende spurgt Kongehuset, hvad prins Henrik foretager sig, siden at han har fravalgt at deltage i statsbesøget, men her har Newsbreak.dk fået at vide, at Kongehuset ikke udtaler sig om medlemmernes private liv.

Kongehusekspert Søren Jakobsen har om sagen sagt, at prins Henriks beslutning nærmer sig illoyalitet over for dronningen.

– Han har haft masser af tid til at forberede sig på at tage den middag og være vært, og han har lagt meget vægt på – og det har dronningen også – at når det foregik inden for slottets mure, så var prins Henrik vært. Så der er noget galt her. Det er der virkelig. Det nærmer sig illoyalitet at melde afbud til sådan noget, hvis ikke man decideret ligger på hospitalet, siger kongehuseksperten til BT.

Del din kommentar