Dugfrisk prognose: Sådan bliver sommeren

Er du til sol og dansk sommervejr, så kan du trygt læse videre - sommeren bliver til den tørre, pæne og solrige side.

KLIK VIDERE og se hvordan den danske sommer bliver i år – måned for måned. Arekivfoto.
KLIK VIDERE og se hvordan den danske sommer bliver i år – måned for måned. Arekivfoto.
Udgivet Opdateret

Husker du sommeren 2018? Den var varm og solrig – og meget tør.

Om sommeren 2019 bliver helt lige så god, er alt for tidligt at sige – men Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, kommer nu med et bud på den danske sommer anno 2019.

Det sker i DMIs langtidsprognose, der gælder for maj, juni og juli måned.

Her skriver DMI blandt andet:

Sæsonprognosen er netop udkommet og dækker vejrtendensen for maj, juni og juli. Meget tyder på, at vejret, i gennemsnit, bliver til den tørre, pæne og solrige side for alle tre måneder.

Maj begynder kølig

I forhold til de enkelte måneder har Mette Tilgaard Zhang, langtidsmeteorolog hos DMI, både godt og skidt nyt.

Maj begynder nemlig ustadig og kølig. Men ikke langt inde i maj dukker et højtryk op og giver plads til pænt og solrigt vejr over Danmark.

Varm juni og juli

For både juni og juli måned er Mette Tilgaard Zhangs vurdering, at der kommer masser af sol med muligheder for sommerdage med temperaturer over 25 grader.

Der vil selvfølgelig også være dage med flere skyer, regn og byger, og ind imellem kan bygerne sagtens være kraftige. Det er ren klimatologi for dansk sommervejr“, skriver Mette Tilgaard Zhang.

Generel usikkerhed

DMI pointerer, at når man kigger så langt frem i prognoserne, som der i dette tilfælde er tale om, så er der en vis portion usikkerhed, og prognoserne skal derfor tages med et gran salt.

Derfor er det meget usikkert, hvor tørt, varmt og solrigt det ender med at blive. Særligt bygerne kan give store regionale forskelle i mængden af nedbør, og derfor kan hverken tørke eller skybrud udelukkes.

Powered by Labrador CMS