Dyreven? Drop disse turistattraktioner

Hver tiende turist besøger årligt attraktioner, hvor dyr har lidt for underholdningens skyld. Her er din guide til en ren samvittighed.

Udgivet Opdateret

Hvis du rider på elefanter i Thailand, tager selfies med løveunger i Sydafrika eller svømmer med delfiner i Portugal, er du med til at støtte en underholdningsindustri, der skaber lidelser for over en halv million dyr.

Dyrevelfærdsorganisationen World Animal Protection anslår i en rapport, at dyr bliver mishandlet eller mistrives i tre ud af fire undersøgte turistattraktioner.

– Det er en kynisk og hård industri, fordi det kun handler om at tjene penge. Og den består, fordi turisterne ikke ved, hvad der sker bag kulisserne, siger biolog Christina Abel fra World Animal Protection Danmark.

På verdensplan anslås det, at 110 millioner mennesker årligt besøger attraktioner, hvor dyr bliver mishandlet for underholdningens skyld.

Og det er et konservativt estimat i forhold til de i alt 1,1 milliarder turistrejser om året, lyder det fra organisationen.

En anden dyrevelfærdsorganisation, WildCRU, har sammenlignet ekspertvidden om bestemte turistattraktioner med 50.000 anmeldelser på TripAdvisor.

Her viste det sig, at 80 procent af anmeldelserne var positive, selv om de pågældende attraktioner havde en negativ indflydelse på dyrenes trivsel.

Biolog Christina Abel har udpeget fem typer attraktioner, man som turist bør holde sig fra. Dem kan du se i galleriet over artiklen.

 

/ritzau/FOKUS

Powered by Labrador CMS