Skip to main content

EM-helt runder skarpt hjørne

En glorværdig karriere resulterede både i EM-triumf og seks danske mesterskaber for forsvarsspilleren Lars Olsen, der tirsdag den 2. februar fylder 60 år

Lars Olsen nåede at spille 84 kampe for det danske landshold. Tirsdag fylder den tidligere anfører 60 år (Arkivfoto). – Foto: Palle Hedemann/Ritzau Scanpix

Lars Olsen nåede at spille 84 kampe for det danske landshold. Tirsdag fylder den tidligere anfører 60 år (Arkivfoto). – Foto: Palle Hedemann/Ritzau Scanpix

Det er snart tre årtier siden, men alligevel vil mange danskere formentlig stadig huske den 26. juni 1992, som var det i går.

Det var på denne sommerdag, at de danske fodbolddarlings sikrede sig EM-pokalen og dermed blev udødeliggjort i dansk sportshistorie.

Manden, der storsmilende løftede pokalen, var anfører Lars Olsen.

Lars Olsen fylder 60 år tirsdag den 2. februar, og selv om EM-triumfen for altid vil stå som karrierens højdepunkt, så kan forsvarsspilleren kigge tilbage på en aktiv karriere, der bød på adskillige flotte bedrifter.

Lars Olsen voksede sig stor som fodboldspiller, da han blev en del af Brøndbys succeshold, der sikrede klubbens første DM-guld i 1985.

Han nåede i alt at vinde seks danske mesterskaber med klubben – det sidste i 1996, da han indstillede sin aktive karriere.

Skiftede til udlandet

I sommeren 1991 tog Lars Olsen hul på en udlandskarriere, der bragte ham til Trabzonspor i Tyrkiet, Seraing i Belgien og FC Basel i Schweiz.

Da den aktive karriere var slut, fortsatte Lars Olsen hos Brøndby i forskellige trænerfunktioner, indtil han den 1. januar 2003 fik sit første cheftrænerjob hos Randers FC fra den næstbedste række.

Hos Randers blev det til oprykning til Superligaen i 2004, nedrykning året efter og en ny oprykning i 2006, hvor Randers-holdet også sørgede for en overraskende triumf i den danske pokalturnering.

Med de gode resultater fulgte også interesse fra større klubber, og i sommeren 2007 indledte Lars Olsen et lidt over tre år langt ophold hos OB.

Herefter fulgte en periode som landstræner for Færøerne, inden han i efteråret 2019 blev ansat som cheftræner i Esbjerg. I sommeren 2020 forlod han stillingen i det vestjyske på grund af manglende tillid fra spillertruppen.

Som aktiv opnåede Lars Olsen 84 A-landskampe og scorede fire mål.

Del din kommentar