Skip to main content

Emmanuel Macron: Derfor er han en helt særlig præsident

Der er flere grunde til, at Emmanuel Macron er en af de mere specielle præsidenter, Frankrig har haft. Du kan læse mere om det magtfulde statsoverhoved her.

Emmanuel Macron er det yngste statsoverhoved i Frankrig siden Napoleon. (Foto: CHARLES PLATIAU/Ritzau Scanpix)

Emmanuel Macron er det yngste statsoverhoved i Frankrig siden Napoleon. (Foto: CHARLES PLATIAU/Ritzau Scanpix)

Der var formentlig ikke mange danskere, der havde hørt om Emmanuel Macron, før han pludseligt og ud af det blå gjorde sit indtog i den franske præsidentvalgkamp i 2017.

Med sin politiske bevægelse En Marche overhalede han ellers etablerede partier og præsidentkandidater indenom og vandt overbevisende præsidentvalget.

Det skete på bekostning af modkandidaten Marine LePen fra partiet Front National.

Det franske præsidentvalg var i høj grad et valg, hvor spørgsmålet om EU var i højsædet og her vandt Emmanuel Macrons EU-begejstrede linje som bekendt over LePen og hendes skeptiske holdning til den europæiske unionen.

Emmanuel Macron: Yngste siden Napoleon

Selvom han tidligere har været økonomiminister i Frankrig, havde Emmanuel Macron aldrig været folkevalgt til en offentlig post, før hans valgsejr i 2017 ifølge Den Store Danske.

Han var kun 39 år gammel, da han blev valgt som præsident. Det gør ham dermed til Frankrigs yngste statsoverhoved siden Napoleon ifølge The Telegraph.

Præsidenten er desuden kendt for at være gift med den 24 år ældre Brigitte Macron, der tidligere har været hans underviser i drama.

De to mødte hinanden da Emmanuel Macron var blot 15 år gammel, og allerede som 17-årig erklærede den senere præsident til sin senere kone, at han agtede at gifte sig med hende, når han blev gammel nok ifølge The Independent.

Del din kommentar