Skip to main content

En af de helt store er væk: Dansk Oscar-vinder død

Den legendariske danske animator, Børge Ring, er død i en alder af 97 år. Han døde torsdag.

Børge Ring blev 97 år gammel. (Foto: Scanpix)

Børge Ring blev 97 år gammel. (Foto: Scanpix)

I en alder af 97 er den legendariske Oscar-vindende animator Børge Ring. Det skriver hans datter, Anne-Mieke Bovelett, på Facebook.

Børge Rings navn vækker nok ikke den genklang i Danmark, hans karriere har gjort ham fortjent til. Det kan skyldes, at han de sidste mere end 60 år af sit liv boede i Holland, hvor han havde sin kone Joanika Ring. De fik to børn sammen.

Efter at have åbnet sit eget animationsstudie i København i 1948 flyttede Børge Ring i 1951 til Amsterdam, hvor han optrådte som musiker. Forinden havde han spillet guitar i den legendariske jazzmusiker Svend Asmussens band i Danmark.

I 1952 begyndte han sit arbejde som animator i Holland hos Maarten Toonder Studios. Her blev han i 21 år – og mødte sin kone Joanika – før han i 70’erne blev sin egen chef som freelancer. Det har magasinet Ekko skrevet om.

Lyserøde pantere og Floyds og gyldne statuetter

Som freelancer har han arbejdet med nogle af de største navne i verden inden for mange brancher.

Han har lavet introsekvensen til Den lyserøde panters forbandelse, leveret tegnefilm til Pink Floyd-konceter, lavet Asterix-film, Spielberg-produktionen “We are back”, reklamer for kæmpebrands som Phillips og Esso – og, naturligvis, både vundet en Oscar og været nomineret til en.

Han vandt i 1985 Oscar’en for bedste animerede kortfilm for “Anna og Bella”. I 1979 var kortfilmen “Oh My Darling” nomineret til samme prestigefulde pris.

Del din kommentar