Én gang for alle: Nu skal Steffen findes

Organisationen Missing People har i dag, lørdag, planlagt en stor søgning efter den savnede Steffen Dam Jensen.

Udgivet Opdateret

Den 27-årige aarhusianer Steffen Dam Jensen har været sporløst forsvundet, siden han natten til den 1. december 2018 forlod en julefrokost på Restaurant Lava på Åboulevarden i Aarhus C.

Eftersøgningen af den savnede har været intens, og der er gjort store indsatser fra både frivillige, pårørende og myndigheder. Uden held. Men i dag, lørdag, skal det være anderledes.

Organisationen Missing People har planlagt en stor søgning efter Steffen Dam Jensen. Der vil blive ledt til lands, til vands og i luften, forsikrer indsatsleder Vivian Winther Eriksen fra Missing People:

– Vi kommer til at have både på vandet og en drone i luften. Foruden alle de frivillige, der er på gåben, siger hun til Newsbreak.dk.

Eftersøgningen starter klokken 10 lørdag formiddag, hvor de frivillige mødes ved Sølystskolen i Egå nord for Aarhus. Missing People har fået lov at benytte sig af Egå Marinas faciliteter, så de kan sætte deres både i vandet.

Ønsker du selv at bidrage til eftersøgningen, kan du se Missing Peoples opslag om eftersøgningen herunder:

Tidligere eftersøgninger har ikke båren frugt

Det er ikke første gang Missing People forsøger at finde Steffen Dam Jensen.

– Vi ved ganske enkelt ikke, hvor vi skal søge. Vores eneste ønske er at få ham hjem nu, fortalte Steffens far, Rene Dam Jensen, i forbindelse med Missing Peoples eftersøgning lørdag den 8. december til TV2 Østjylland.

Her var omkring 65 frivillige samlet ved Risskov i Aarhus.

– Jeg er så taknemmelig for, at der er kommet så mange mennesker i dag. Jeg ønsker stadigvæk bare, at alle der har lyst og muligheden, vil hjælpe med at finde ham. Jeg har virkelig brug for, at han bliver fundet. Jeg har virkelig brug for, han kommer hjem, sagde Steffens kæreste Nadja Schmidt, dengang tydelig berørt til TV2 Østjylland.

Forsvandt efter en julefrokost

Steffen Dam Jensen forsvandt efter, han havde været til en julefrokost ved Åboulevarden i Aarhus. På et tidspunkt skulle han angiveligt hente cigaretter, men vendte ikke tilbage.

– Vi har det frygteligt. Vi har det så forfærdeligt over, at vi ikke på nogen måde har nogen spor eller et eller andet, der peger i retning af, hvor vi kan finde Steffen, har Rene Dam Jensen tidligere fortalt.

Familien beder til, at der snart bliver fundet et spor efter Steffen.

– Håbet er, at vi finder et eller andet af Steffens private ting. En sko, en trøje et eller andet, som kan give os et fingerpeg om, hvor vi måske kan være heldige at finde ham, sagde Rene Dam Jensen den 8. december og fortsatte:

– Vi vil bare gerne have ham hjem nu, og vi ved godt, at efter vi går ind i anden uge i dag, så svinder håbet utrolig meget.

Få spor at gå efter

Eftersøgningen efter Steffen har været problematisk fra start, da det har været svært at sige præcist, hvor man skulle lede efter ham.

Newsbreak.dk har tidligere fortalt, at det sidste livstegn, der er fra ham, er fra natten til lørdag, 1. december. Billeder fra 7-Eleven-kiosken på hjørnet af Nørreport og Knudrisgade i det centrale Aarhus, viser Steffen, der forinden havde været til en julefrokost på restaurant Lava på Åboulevarden.

Han forlod festen cirka 01.15, og var i den forbindelse i den omtalte kiosk. Det er i den forbindelse, at overvågningskameraerne i butikken optager den unge mand, hvis køb desuden ses på det sociale billeddelings-program Snapchat.

Siden har der ingen livstegn været fra Steffen, og trods flere eftersøgninger er han altså ikke blevet fundet igen.

Powered by Labrador CMS