Skip to main content

-En kræftsvulst i partiet

Det kontroversielle kongresmedlem Marjorie Taylor Greene bliver sablet ned af magtfulde Mitch McConnell

Marjorie Taylor Greene har på Twitter taget til genmæle og kalder “svage republikanere” for “den sande kræftsvulst”. (Arkivfoto.) Foto: Tom Williams/Scanpix

Marjorie Taylor Greene har på Twitter taget til genmæle og kalder “svage republikanere” for “den sande kræftsvulst”. (Arkivfoto.) Foto: Tom Williams/Scanpix

Kongresmedlemmet Marjorie Taylor Greenes støtte til “gakkede løgne og konspirationsteorier” udgør en “kræftsvulst i Det Republikanske Parti”.

Det udtaler Senatets republikanske mindretalsleder, Mitch McConnell, om sin partifælle i en pressemeddelelse ifølge det politiske medie The Hill tirsdag.

– En, der har antydet, at det måske ikke var et fly, der ramte Pentagon 11. september, at forfærdelige skoleskyderier var iscenesat, og at Clinton-familien stod bag John F. Kennedy Jr.’s flystyrt, lever ikke i denne virkelighed, siger han i en udtalelse.

– Alt dette har ikke noget at gøre med de udfordringer, som amerikanske familier står overfor, eller substansfyldte debatter, som kan styrke vores parti.

McConnell nævner ikke Greene, der sidder i Repræsentanternes Hus, ved navn i sin udtalelse.

Men der er ingen tvivl om, at hun føler, at udtalelserne angår hende.

– Den sande kræftsvulst i Det Republikanske Parti er svage republikanere, der kun ved, hvordan man taber med ynde. Det er derfor, vi taber dette land, skriver hun på Twitter, efter at McConnells udtalelser er kommet ud.

Støtter QAnon

Greene har blandt andet udtrykt støtte til konspirationsbevægelsen QAnon.

Hun har også bakket op om tidligere præsident Trumps påstande om valgsvindel, der gentagne gange er blevet afvist af domstole.

Den voldsomme debat finder sted, samtidig med at flere demokrater i Repræsentanternes Hus tirsdag er gået videre med et forsøg på at fratage Taylor Greene hendes udvalgsposter i kammeret.

Demokraterne har sagt, at hvis ikke Republikanerne fjerner Greene fra uddannelses-, arbejdsmarkeds- og finansudvalget, så gør de det gennem en afstemning.

Hævder at have Trumps støtte

Greene advarer imidlertid om, at den samme skæbne kan overgå demokratiske medlemmer, hvis Republikanerne genvinder flertallet i Huset.

– Og vi kommer til at genvinde det flertal, det skal I ikke være i tvivl om, skriver hun på Twitter.

Hun hævder, at hun efter en telefonsamtale med Donald Trump lørdag har den tidligere præsidents støtte i sagen.

I et andet opslag på Twitter skriver hun, at Trump “ikke er borte. Og vi trækker os ikke, vi giver aldrig op”.

Den republikanske mindretalsleder i Repræsentanternes Hus, Kevin McCarthy, ventes ifølge nyhedsbureauet AFP at skulle mødes med Greene denne uge, mens presset stiger på ham.

Greene har tidligere lovet, at hun “aldrig” vil undskylde for sine udtalelser.

Del din kommentar