Er din hund uopdragen? Sådan får du den på ret køl

Det er vigtig at sætte ind tidligt, hvis man gerne vil have en velopdragen hund.

Udgivet Opdateret

De fleste hundeejere har formentlig på et eller andet tidspunkt ønsket, at deres kæledyr var en anelse mere velopdragent, end hvad det var tilfældet.

Faktisk bliver der hvert år aflivet tusinder af hunde – blandt andet med begrundelse i, at den pågældende ejer ikke magtede at have sin hund ifølge kampagnesiden Klar til Hund, som blandt andre Fødevarestyrelsen og Dyrenes Beskyttelse står bag.

Det kan derfor være en god idé at sørge for, at man fra starten får opdraget sin hund ordentligt, når man får den hjem som hvalp.

Ifølge Netdyredoktor.dk er det nemlig netop mellem den 3. og 12. leveuge af hvalpens liv, at den er mest modtagelig for ny læring og opdragelse – så hvis man sætter aktivt ind i denne periode, vil belønningen komme i form af en hund, der forhåbentligt er velopdragen resten af dens levetid.

Hold ferie den første tid

Magasinet Samvirke har talt med hundeinstruktør Aino Pedersen, som netop også opfordrer til, at man sætter særligt ind den første periode, man har sin nye hundehvalp.

En god idé er i følge ham derfor, at man simpelthen sørger for at tage ferie fra jobbet i de første uger, man har hvalpen.

Et andet af Samvirkes råd, er at man vænner sin hund til at være alene hjemme, når den er ved at være faldet til i sit nye hjem.

Det kan du se gode råd til, hvordan du gør i galleriet ovenfor.

Powered by Labrador CMS